in

Românul Gheorghe Ialomiţianu, desemnat ministrul de Finanţe al anului

Revista “The Banker”, ce aparţine grupului Financial Times, a acordat ministrului român al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, premiul Ministrul de Finanţe al anului în Europa.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice, preluat de Agerpres, premiul a fost acordat pentru activitatea ministrului Ialomiţianu, care a obţinut rezultate semnificative în implementarea reformelor structurale, menţinerea sustenabilităţii fiscale şi a legislaţiei fiscale.

Potrivit revistei The Banker, Guvernul a încheiat cu succes programul cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială în martie 2011 fără să tragă tranşa finală de 1 miliard de euro din finanţare şi a semnat un nou acord standby de tip preventiv în valoare de 3,5 miliarde euro. România nu intenţionează să tragă niciun fel de fonduri în cadrul acestui acord care este proiectat să întărească încrederea investitorilor.

De asemenea, editorii The Banker subliniază faptul că România s-a reîntors, în iunie 2011, pe piaţa eurobondurilor pentru prima dată de la începutul crizei financiare, cu o emisiune de 1,5 miliarde de euro care a avut un preţ înăuntrul intervalului existent pentru titlurile de stat spaniole.

Totodată, este punctat si faptul că în luna iulie agenţia de rating Fitch a crescut ratingul suveran al României la nivelul recomandat pentru investiţii, într-un moment când unele ratinguri suverane din zona euro se îndreptau în direcţia opusă.

'Cel mai important obiectiv pe care l-am impus la Ministerul Finanţelor Publice, dar de asemenea şi la nivelul întregului Guvern, a fost să ne îndeplinim angajamentele convenite cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, ceea ce ne-a facut să recâştigăm încrederea pe pieţele financiare internă şi internaţionale,' a declarat Gheorghe Ialomiţianu, într-un interviu acordat revistei The Banker.

Potrivit MFP, care citează revista britanică, au fost alocate fonduri pentru stimularea creşterii economice, în special prin investiţii în proiecte de infrastructură care au potenţialul de a genera noi locuri de muncă şi prin furnizarea de garanţii pentru împrumuturile de la bănci. Următorii paşi în procesul de reformă se concentrează pe întreprinderile de stat şi sectorul sănătăţii.

'Acest premiu mă onorează dar vreau să subliniez că el reflectă de fapt activitatea întregii echipe de la Ministerul Finanţelor Publice precum şi a Guvernului României', a mai spus ministrul Gheorghe Ialomiţianu.

 este considerată una dintre cele mai bune publicaţii din lume în furnizarea de informaţii privind activitatea bancară şi financiară încă din 1926. Este o revistă distribuită şi citită în peste 180 de ţări.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ Ştefan Atîrgoviţoae, duet de Crăciun cu Amii Stewart, pe Rai Uno

Românii, pe primul loc la accidentele de muncă ale străinilor în Lazio