in

S-a întors acasă după 18 ani petrecuți în Italia, cu 10.000 de euro și-a deschis o afacere care merge foarte bine

Și-a petrecut o mare parte din viața de adult într-o altă țară, dar nu a simțit că ar trebui să rămână acolo pentru totdeauna. Îi era dor de viața de acasă și, mai mult decât atât, își dorea să aducă ceva comunității sale. Așa se face că sibianca Adela Cristina Popescu s-a întors acasă după 18 ani petrecuți în Italia și a deschis aici o mică afacere – decorează manual ghivece din lut, scrie turnulsfatului.ro

Adela are 45 de ani și a decis să deschidă afacerea după ce a urmat un curs de decorator manufactură și decoupage artistic în Italia. Spune că de-a lungul timpului Sibiul s-a transformat tot mai mult într-un oraș al oportunităților și a avut speranța încă de la început că aici va putea să își deschidă un business.

„M-am gândit că ar fi o oportunitate să mă folosesc de toate cunoștințele dobândite să mă întorc la Sibiu și să deschid o mică afacere. Mi s-a părut că în decursul anilor Sibiul a devenit într-adevăr orașul unde poți să încerci să deschizi o afacere pentru că mentalitatea, obiceiurile și ambientul orașului sunt potrivite desfășurării unei activități”, povestește Adela.

Sibianca își petrece timpul decorând obiecte prin diverse tehnici – pictură cu acrilice, decoupage – iar ceea ce rezultă este îmbogățit cu flori tăiate sau alte decorațiuni pentru a obține un cadou special. Ghivecele sunt din lut. Deocamdată nu sunt create de Adela, deși nu exclude această posibilitate în viitor. De diferite forme, cu o multitudine de culori, creațiile ei aduc o pată de culoare în orice casă.

Investiție de câteva mii de Euro

Investiția nu a fost mare, pentru ceea ce și-a dorit să realizeze, explică sibianca. A pornit de jos, cu puțini bani, apoi a pus treptat deoparte și a tot investit. Asta pentru că în principal decorurile sunt minimaliste și nu costă foarte mult realizarea lor.

„Majoritatea decorurilor sunt ideile mele puse în practică într-un stil minimalist, practic. Cel mai mult costa chiriile în zonă. Mai ceva ca la Milano! Cu toate că nu este un business unic, mai sunt și altele de genul, mie îmi face mare plăcere să mă ocup de el și simt că este loc pentru afacerea mea aici, la Sibiu”, spune Adela. În total a investit aproximativ 10.000 de Euro de la început și până în prezent.

Cea mai deosebită creație de până acum a fost „realizarea unui mozaic din marmură anticată, pentru decorarea unui apartament”, își amintește aceasta.

Un pic de babysitting pe lângă afacere

Întrucât spațiul în care își desfășoară activitatea este foarte mare, Adela a decis să vină în ajutorul părinților din Cartierul Arhitecților cu o propunere – are grijă de copiii lor și îi învață și să picteze.

„Spațiul pe care l-am închiriat este destul de mare și cum în Cartierul Arhitecților sunt o mulțime de copii m-am gândit să vin în sprijinul părinților și așa afectați de faptul că în cartier pe lângă infrastructură și iluminat lipsesc și spațiile de joacă sau grădinițele. Astfel, le ofer posibilitatea să lase copilul pentru câteva ore la noi, iar pe viitor o să organizăm și câteva ateliere de creație pentru micuții care ne trec pragul”, spune sibianca.

Prețul unui ghiveci pornește de la 35 de lei și va urca în funcție de complexitate. Mica afacere din Cartierul Arhitecților poate fi găsită pe pagina oficială de Facebook sau pe strada I.V Ispas nr. 2.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se mai întorc în ţară românii din străinătate? «Acasă nu văd decât circ de proastă calitate, e normal să aleagă o viaţă mai bună»

Au muncit în Italia și au venit în vacanță în România, familie distrusă în accident de circulație