in

S-a repatriat, a încercat să trăiască în România, apoi nu știa cum să ajungă mai repede înapoi în Italia

Nu se poate spune că nu a încercat. Cristian Daviduță, 40 de ani, a lucrat 10 ani în Italia. A strâns bani, și-a făcut casă, și-a luat mașină și s-a întors acasă lângă familie, în comuna Balcani din județul Bacău. Numai că banii puțini și lipsa locurilor de muncă bine plătite l-au făcut să ia din nou drumul străinătății, scrie publicația Deșteptarea.

„Nu te poți descurca aici. Trebuie bani pentru școală la copii, pentru lemne că vine iarna și sunt foarte multe alte cheltuieli. De unde bani?”, spune Daviduță.

La un moment dat a găsit o slujbă în Bacău în construcții, dar banii tot nu ajungeau. În ultima perioadă, înainte de a se reîntoarce în Italia, ajunsese să umble cu drujba prin sat, la tăiat de lemne, dar nici asta nu era o rezolvare. Pentru o căruță de lemne tăiate câștiga 30-35 de lei. Așa că a luat decizia să plece înapoi în Italia.

”E mult mai bine acolo. Chiar dacă sunt departe de familie, măcar pot să le asigur ce au nevoie, a spus Cristian, care afirmă că e mai ușor să meargă fără familie.

Acolo sunt o echipă de consăteni care stau împreună și astfel reduc cheltuielile cu chiria. Toți lucrează la tăiat de lemne cu drujba la o exploatare forestieră în zona Lazio-Latina.

Câștigă cam 60 de euro pe zi, ceea ce-i permite să trimită 300-400 de euro pe lună acasă. ”Unde câștig aici banii ăștia?”, a mai comentat Cristian Daviduță.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma–Torvaianica, româncă de 62 de ani, carbonizată într-o baracă

Italia introduce TAXA PE MORȚI: ”Dacă era o glumă, ar fi fost de prost gust. Din păcate nu e…”