in

Salarii de un milion de euro în România/ Topul celor mai bine plătite joburi

Cele mai mari salarii din România le au cei care lucrează în domeniile IT, bancar şi farmaceutic, dar există diferenţe mari dintre cei proaspăt anagajaţi şi manageri. De asemenea, există o diferenţă a nivelului salarial din Bucureşti şi cele din alte zone ale ţării.  

Potrivit unui studiu realizat de forma Trenkwalder, un programator software este recrutat cu un salariu de 1.500 – 2.000 de euro pe lună. În cazul poziţiilor de management, salariul creşte până la 5.000 euro sau chiar mai mult.
In domeniul bancar, media unui salariu este circa 1.000 de euro în cazul unui relantionship manager, branch manager sau regional manager. In ceea ce priveşte nivelul de top management, apar diferenţe foarte mari comparativ cu nivelul mediu.

"Un salariu pentru pentru o persoană din top management în domeniul bancar poate ajunge la sume cuprinse între 100.000 si 1 milion de euro pe an sau mai mult, fără să luam în considerare bonusurile şi beneficiile pe care aceste persoane le primesc", a declarat directorul general al Trenkwalder, Bogdan Florea.

Domeniul farmaceutic se află de asemenea în top: un sales representative, clinical research associate sau un farmacist ajunge să câştige în medie 1.000 euro pe luna.

Salariile în anumite regiuni ale ţării diferă de Bucureşti. În sud, salariile sunt cu 20% mai mici, în timp ce în regiunea de centru-vest cele mai bine plătite locuri de munca sunt în domeniul bancar şi industria auto. În estul României sunt cele mai mici salarii.

Integral pe Ziare.com

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pădurile din România dispar: 3 hectare sunt despădurite în fiecare oră

Jennifer Lopez într-o rochie a româncei Maria Lucia Hohan