in

Șapte medalii pentru România la Olimpiada Central Europeană de Informatică

Pentru o săptămână, Piatra Neamț și Colegiul Național de Informatică din oraș au fost gazdele Olimpiadei Internaționale de Informatică a Țărilor Europei Centrale (CEOI 2016), ediția a XXIII-a.

Elevii români ne-au făcut cinste și de această dată, câștigând 7 medalii pentru țara noastră, una de aur, două de argint și patru de bronz. Medalia de aur a fost obținută de Marian Darius, elev în clasa a XI a la Liceul Internațional de Informatică București, medaliile de argint au fost câștigate de Rochian Vlad Mihai și Constantin Buliga Ștefan, iar cele de bronz de Nechita Sebastian, Muntean Radu Alexandru, Chiriac Andrei Alexandru și Tatomir Alex.

Aproximativ 150 de elevi, profesori și însoțitori din 12 țări s-au întâlnit la Piatra Neamț pentru a participa Olimpiada Central Europeana de Informatica ( CEOI ), dedicată liceenilor. Fiecare țară participantă a trimis o echipă de până la patru concurenți, cu un lider de echipă și un lider adjunct de echipă. In total, la olimpiadă au participat 13 echipe, dintre care două au reprezentat țara noastră. Prima Olimpiadă Central Europeană de Informatică a avut loc în România, în 1994, după cinci ani de la prima Olimpiadă Internațională de Informatică, scrie agora.ro.

CITEȘTE ȘI:

Elev din Constanța, considerat noul Einstein. I-a uimit pe americani

Fetiţă româncă premiată de autoritățile din Italia: ”Cea mai bună elevă-atlet”

Elevă din Torino: ”Nu mă simt nici italiancă, nici româncă, încă nu știu unde e acasă”

150.000 de elevi români în Italia. Un elev din zece din şcolile italiene este străin

Elevi merituoși la Școala Internațională de Fizică din Italia: ”Toți se mirau că suntem din România”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Eclere asortate

Îngrijirea tenului la 50 de ani