in

Sărbătoarea Floriilor în vremea pandemiei: preoți cu măști și slujbe online. «Credința e în sufletul nostru»

Cu slujbe oficiate în biserici goale şi ascultate de oameni la televizor, cu mâncare sfinţită în fata laptopului, pe Facebook, credincioşii din România au celebrat Sărbătoarea Floriilor într-un mod atipic.

Din cauza epidemiei, sărbătoarea de Florii s-a ținut astăzi în condiții speciale: preoții au fost singuri în biserici. Iar după Sfânta Liturghie au împărțit, purtând măști de protecție și mănuși, ramuri înverzite de salcie, mergând pe la casele oamenilor, amintind momentul în care Mântuitorul a intrat cu slavă în Ierusalim și a fost întâmpinat de mulțime cu ramuri verzi în mâini, în semn de bucurie.

”Nu trebuie să fim dezamăgiți, să fim echilibrați și o să fie bine. Credința e în sufletul nostru”, a spus o femeie.

”Mereu trebuie să fie cineva din prima linie care se sacrifică și de multe ori plătim cu prețul propriei vieții. Așa a făcut-o Mântuitorul Iisus Hristos”, a spus la rândul său, medicul Bogdan Teleanu..

Rugăciune pentru bolnavi și pentru medici

În fiecare biserică din țară, preoții au rostit o rugăciune pentru toți cei afectați de epidemie, inclusiv medicii din linia întăi. Din această seară, încep Deniile din Săptămâna Mare și oamenii se pregătesc pentru Învierea Mântuitorului, cea mai mare sărbătoare creștină.

În acest an atât de încercat, începe pentru credincioși, o adevărată săptămână a patimilor, cu reguli rescrise pentru sărbătorile Pascale.

Slujbele se vor desfășura în continuare fără oameni, iar în curțile bisericilor se vor amenaja spații speciale unde cei de la biserică, echipați cu măști și mănuși, vor împărți oamenilor pachetele închise cu sfintele paști.

Dar se va pastra tradiția din 2009, iar lumina sfântă de la Ierusalim va ajunge și în acest în România.

Va fi împărțită preoților la Aeroportul Otopeni, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță.

În România au fost anunţate duminică 24 de decese, urcând bilanţul negru la 314. Şi numărul îmbolnăvirilor continua să crească, astfel că începem săptămâna cu 6.300 de cazuri. Peste 800 de cadre medicale sunt infectate şi tot mai multe spitale anunţa cazuri. Încep să se aglomereze şi secţiile de terapie intensivă, autorităţile anunţând că unele au atins deja două treimi din capacitate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pandemia se oprește în Italia, astăzi cele mai puține victime din aproape o lună, scad internările la terapie intensivă

Român beat la volan, i-a atacat pe polițiștii care l-au oprit pentru control la Latina. Nu avea permis, nici asigurare sau declarație pe propria răspundere