in

Se întâmplă în România: ambulanță cu 644.000 de kilometri la bord

O ambulanță care aparține unui spital din Galați a parcurs până acum 644.000 de kilometri, adică de 16 ori circumferința pământului. Aceasta, în condițiile în care în oricare țară europeană ar fi fost scoasă din uz după 150.000 de kilometri.

Parcul auto are în prezent 45 de mașini de intervenție și trei mașini destinate vizitelor medicale. Pentru a acoperi necesarul din județ, serviciul de ambulanță ar avea nevoie de un număr dublu de mașini și personal.

Cea mai veche mașină a Serviciului de Ambulanță din Galați are pe kilometraj 644.369 de kilometri. Iar cifra crește, deoarece parcurge aproximativ 500 de kilometri pe zi. Mihai Crișan o conduce din 2008. Vine întotdeauna mai devreme la muncă, să-i facă mașinii o inspecție. „La 7 fără un sfert, fără 20 suntem la serviciu. O preluăm, facem verificarea. Suntem în bună regulă, bine. Dacă nu e în bună regulă luăm alta, că mai avem una de rezervă”, spune ambulanțierul Mihai Crișan pentru digi24.

Nici Salvarea de rezervă nu stă însă cu mult mai bine: are peste 500.000 de kilometri parcurși. Și nu sunt singurele în această situație. Dintre cele 45 de mașini aflate în parcul auto, mai mult de jumătate sunt într-o stare de uzură avansată și foarte avansată.

Cristi Muntean conduce și el, din 2008, o salvare ce are la bord 591.000 de kilometri. Nu e de mirare că de-a lungul anilor au apărut probleme tehnice chiar în timp ce transporta pacienți. „S-a blocat cutia de viteze, a căzut EGR-ul, nu am putut să mai plecam, a căzut electromotorul”, își amintește el.

În aceste condiții, ambulanțierii riscă atât viața lor cât și a pacienților pe care îi duc la spital. Inginerii serviciului de ambulanță țin sub control, atât cât se poate, starea tehnică a mașinilor, reviziile și uzura cauciucurilor. Reparațiile sunt costisitoare, așa că datoriile au ajuns la patru miliarde de lei vechi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PNL Diaspora: Declarații iresponsabile ale „Doamnei Ministru MTO”, rândurile Diasporei româneşti se îngroaşă anual

EXCLUSIV: Congresul Diasporei, iată metodologia „cine are plicul mai mare” propusă de MAE pentru alegerea congresmanilor