in

Se întâmplă în România: cruce în mijlocul drumului. Primarul spune că nu încurcă pe nimeni

În România există un sat, în care o cruce din fier tronează în mijlocul unei străzi. Este vorba despre satul Ţăcău, comuna Măraşu, din Insula Mare a Brăilei. Astfel, o bucată bună din şosea este scoasă din uz, mai ales că în jurul crucii a fost montat şi un gard din fier forjat.

O fotografie a fost postată de un brăilean pe Facebook alături de descrierea: „De prin judeţ… Satul Ţăcău, comuna Măraşu, o cruce fix în mijlocul drumului”, iar Nicolae Niţescu, primarul comunei, a confirmat existenţa ei. Mai mult, edilul nu vede nimic în neregulă, ba chiar se arată indignat că există cineva deranjat de această situaţie, scrie Adevărul.

„Sunt mâhnit, nu am cuvinte… Nu înţeleg cine şi-ar putea dori să dispară această cruce şi de ce s-a ajuns la aşa ceva, să batjocorim pe internet un obiect sfinţit de Înalt Prea Sfiinţia sa Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos! Crucea aceasta se află pe locul respectiv din 2001 sau 2002, când ÎPS a sfinţit acel loc în vederea construirii unei biserici în satul Ţăcău, prima biserică a satului, de fapt, pentru că până la acea dată la Ţăcău nu s-a mai zidit un lăcaş de cult. Construcţia bisericii a început câţiva ani mai târziu, iar aceasta s-a amplasat la circa 10 metri mai în lateral. Cu toate astea, crucea a rămas pe poziţia iniţială, pentru că era păcat să o mutăm de acolo, având în vedere că locul era deja sfinţit. Oricum, crucea nu încurcă pe nimeni, pentru că se află chiar în centrul localităţii, într-o piaţetă lată de 25 de metri. La ora actuală, ea se află la doar 5 metri distanţă de gardul bisericii pe care am construit-o cu banii Primăriei. Eu consider că tăierea acelei cruci ar fi ca o profanare a unui obiect sfinţit. Cât voi fi primar la Măraşu nu o să se întâmple aşa ceva…”, a declarat primarul Niţescu, conform Adevărul.

 ”Nu-ți convine, pleacă la tine acasă, în România”: Coșmarul imobiliar al unei românce din Arezzo

Se întâmplă în România: morţi îngropaţi în grădina casei. ”Morţii nu trebuie zgâlţâiţi peste gropi”

Firenze, numele unei românce, batjocorit și după moarte: piatra funerară vandalizată în parcul care poartă numele Andreei Zamfir

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România odihnită: 8.000 de asistaţi social care primesc venitul minim garantat de la stat ar fi putut munci

Copilul e român? Să meargă pe jos la școală! Caz halucinant de rasism la Cantagallo, în Toscana