in

Se scumpeşte mâncarea

Februarie aduce un nou val de scumpiri. Românii vor cheltui mai mult pe alimentele de bază. În timp ce producătorii dau vina pe scumpirea carburanţilor şi a materiei prime, oficialii Ministerului Agriculturii dau asigurări că scumpirile vor fi nesemificative.

Pâinea s-ar putea scumpi cu 10, până la 15%. Preţul grâului s-a dublat în ultimele şase luni, aşa că producătorii din panificaţie susţin că nu mai pot amâna creşterea preţurilor. Patronatele se plâng că au ajuns în situaţia de a alege între faliment şi scumpire, mai ales că în această perioadă cererea este destul de scăzută. Acest lucru va duce şi la scumpirea uleiului cu aproape 30% în perioada următoare.

Şi pentru produsele lactate vom plăti mai mult. Sindicatele din industria alimentară estimează o creştere a preţurilor cuprinsă între 4 şi 8%, din cauza importurilor de materie primă.

Producătorii spun că pentru prima jumătate a anului sunt aşteptate majorări de preţuri atât la carne, cât şi la legume şi fructe. Ei se tem de o explozie a pieţei negre şi acuză majorarea TVA la 24%, care ar fi distrus industria alimentară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Zborurile Torino Romania- suspendate

Taximetrist român urmărit în toată Europa, arestat la Siena