in

Situație gravă în București, nu mai sunt locuri la terapie intensivă. Medic: «Va trebui să alegem cine trăieşte»

Spitalele din Bucureşti care tratează pacienții infectați cu SARS-COV-2 se confruntă cu o situație îngrijorătoare, deoarece sunt pline, iar toate locurile la terapie intensivă sunt ocupate.

Aceeaşi situaţie este prezentă şi în alte judeţe. Medicii sunt disperaţi, căci, pe lângă sarcinile de zi cu zi, acum trebuie să găsească şi paturi libere pentru bolnavi. În funcție de localitatea în care se află bolnavul și de afecțiunile fiecăruia, doctorul sună din aproape în aproape la fiecare spital până găsește un loc liber. Câteodată nici nu apucă să se prezinte și din celălalt capăt al firului i se răspunde: nu mai avem locuri.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București, medicul Emilian Imbri, a lansat un avertisment dur în ceea ce privește epidemia de coronavirus. Imbri susține că nimeni nu poate ști cum va evolua pandemia de coronavirus, dar ce este sigur, este faptul că numărul persoanelor infectate crește de la o zi la alta, iar acest lucru arată trendul care va urma, și anume unul de creștere.

«La ATI avem un număr limitat de paturi»

Doctorul Imbri arată cu degetul spre școlile din România care au devenit focare de infecție cu noul coronavirus dar și spre persoanele adulte care s-au întors din concedii și care acum au mers la locurile lor de muncă.

„Din păcate şi spitalizarea are niste limite. Sunt niste spaţii care, ca si număr, pot să crească prin alocarea sau distribuirea şi a altor unitati sanitare în zona COVID.
Când spunem că la ATI avem un număr limitat de paturi, si sigur ca probabil aceastea vor creste ca număr, te sperii”, a spus Emilian Imbri.

Medicii se tem că imagini precum cele din spitalele italiene, unde medicii au fost obligați să aleagă între cei care vor muri și cei care vor fi cuplați la un aparat de respirație artificială, se vor putea vedea foarte curând în România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Giuseppe Conte cere prelungirea stării de urgență în Italia până la 31 ianuarie 2021

Explozie de coronavirus în Italia, peste 2.500 de cazuri într-o zi, cel mai mare nivel din ultimele 5 luni