in

Șoferul care a ucis cu mașina doi copii în România a fost prins în Italia și extrădat

Tânărul care a lovit mortal doi copii pe o trecere de pietoni din Galaţi, acum o lună, a fost dus în ţară în această noapte. Imediat după accident, bărbatul a fugit în Florenţa, unde a fost prins de autorităţile italiene. Şoferul nu avea permis de conducere, a pierdut controlul volanului din cauza vitezei şi a lovit din plin un copil de 8 şi unul de 9 ani. Acum, este cercetat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Ivanciu Corcioveiu a scăpat de sub control maşina pe care o conducea fără permis, pe 6 septembrie, şi a intrat într-un grup de copii care se jucau pe marginea drumului. Doi dintre aceştia, de 8 și 9 ani, au fost ucişi pe loc, iar şoferul a fugit de locul accidentului. Tragedia s-a produs pe DN26 (Galaţi-Târgu Bujor), pe raza localităţii Folteşti, chiar în faţa Primăriei.

Ivanciu, care nu are permis de conducere (nu a avut niciodată) conducea o maşină puternică (Alfa Romeo GT) cu o viteză foarte mare, estimată de martori la aproape 200 de kilometri la oră, moment în care a pierdut controlul volanului, a părăsit carosabilul şi i-a ucis pe cei doi copii.

Martorii au mai afirmat că la faţa locului mai era o maşină, cu care se pare că şoferul ucigaş se întrecea pe şosea, în ceea ce se numeşte, în limbajul participanţilor la curse ilegale de maşini, „liniuţă”. La doar câteva secunde după accident, deşi rănit, Ivanciu Corcioveiu a ieșit din maşina grav avariată (după ce a lovit copiii s-a izbit de un stâlp şi s-a răsturnat în şanţ) şi a luat-o la fugă spre localitatea învecinată.

Ivanciu Corcioveiu mai are un dosar penal pentru conducere fără permis, după ce în cursul lunii iunie a acestui an a fost depistat de poliţişti la volan, pe raza localităţii Frumuşiţa, din judeţul Galaţi.

El nu are nicio ocupaţie şi provine dintr-o familie modestă. Se pare că a făcut rost de bani pentru maşină după câteva excursii în Italia, pe parcursul cărora ar fi muncit la negru, după câte au declarat membrii familiei lui.

Există şi suspiciunea că, de fapt, Corcioveiu s-ar fi ocupat cu diverse activităţi infracţionale în Peninsulă, aspect ce urmează a fi clarificat.


Citiți și:

Româncă de 25 de ani, accident mortal la 170 de km pe oră. Se filma în timp ce conducea nebunește pe A1

Messina, se luptă între viață și moarte, copil român de 11 ani lovit pe trecerea de pietoni

Mordano, ieșit la plimbare, român de 41 de ani, accidentat mortal de o maşină

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se întoarce roata! Italian la cerșit în Romania: ”Italienii nu m-au ajutat niciodată, românii da”

Camorra, român arestat la Napoli, cooptat în banda extorcărilor