in

Soluția lui Victor Ponta pentru organizarea mai bună a alegerilor în Diaspora

Premierul Victor Ponta consideră că soluția votului în diaspora pentru viitor o reprezintă organizarea procesului de votare, ca și în țară, de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și nu de Guvern, scrie Agerpres.

„În România, alegerile sunt organizate de AEP. Nu a fost nicio acuzație. AEP are mai puțin un profil politic, președinta e numită de mulți de ani. În momentul în care votul din diaspora a fost organizat de MAE, care nu are competențe în așa ceva… MAE se ocupă cu politica externă, nu cu voturi. Soluția în viitor este ca și votul în diaspora să fie organizat de AEP și nu de guvern, pentru că guvernul întotdeauna e bănuit că ține cu cineva„, a afirmat Ponta, sâmbătă seară, la B1TV

El consideră că guvernul a organizat foarte prost votul din diaspora dintr-un calcul greșit.

„Am spus e același număr de voturi în același număr de secții ca și în 2009. Atunci a fost o mare emulație: Traian Băsescu — Mircea Geoană. Bun, dacă vin cu 20.000-50.000 de voturi în plus, nu e nicio problemă. Au venit cu 200.000 de oameni în plus și am fost total depășiți. (…) A fost o greșeală, a fost o mare lovitură pentru turul al doilea, un preț politic foarte mare, dar un preț corect pe care l-am plătit”, a explicat Ponta.

Premierul a precizat că schimbarea regulilor între cele două tururi de scrutin nu era posibilă și a arătat că, în diaspora, numărul de votanți în turul I a fost de 160.000 de votanți, iar în turul al II-lea 380.000 de votanți.

„Efectul politic și de mobilizare împotriva mea a fost uriaș și îndreptățit pentru că oamenii ăia aveau dreptate să fie supărați pe Ponta care candidează și reprezintă Guvernul”, a afirmat prim-ministrul.

Dosarul „Diaspora”, Victor Ponta: „Dacă DNA va cere să fiu urmărit penal, demisionez!”

Votul prin corespondenţă, RESPINS. Aşa au răspuns parlamentarii milioanelor de români din diaspora care au fost „umiliți” la ultimele alegeri prezidențiale

Alina Gorghiu, Prim-vicepreședinte PNL: „Ne poate spune Parchetul cine sunt cei vinovați pentru blocarea votului din Diaspora?”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia și Spania cer crearea unui registru comun al pasagerilor companiilor aeriene

Coadă la Consulat