in

Tatăl lui Dan Barna a muncit 12 ani în Italia. ”Am crescut aşteptând telefonul de duminică dimineaţa”

Candidatul la preşedinţie al Alianţei USR-PLUS, Dan Barna, a afirmat, într-un discurs ţinut la un miting la Constanţa, că unul dintre obiectivele sale este de a face din România „o ţară din care tinerii să nu mai vrea să plece”, fapt pe care vechea clasă politică nu îl poate face, întrucât vechii politiceni au adus România în această situaţie. Barna a povestit că el şi fraţii săi au făcut parte dintre copiii care aşteptau „telefonul de duminică dimineaţa” de la tatăl său, plecat la muncă în Italia.

Dan Barna a spus că el era la facultate, dar fratele şi sora lui, mai mici, îl vedeau pe tatăl lor doar în vacanţe, întrucât acesta era plecat la muncă în Italia pentru a-i întreţine.

„Am fost dintre aceia care am crescut 12 ani aşteptând telefonul de duminică dimineaţa. Emigraţia nu este o statisică rece, este, de fapt, trăirea personală a fiecăruia dintre noi, este acea Românie care după Revoluţie s-a risipit în loc să se adune. Unde vom fi în următorii ani dacă tinerii vor continua să plece? Le oferă astăzi statul român această şansă a unei ţări civilizate? Nu le oferă. Le oferă dispreţ, nepăsare sau neglijenţă. În ritmul ăsta, în 20 de ani vom pierde cele mai bune resurse”, a afirmat Dan Barna.

Potrivit acestuia, „este datoria generaţiei noastre să aducă lângă libertate şi bunăstare – şi nu e vorba doar de bunăstarea banului din buzunar, e vorba de dreptul fiecărui român de a trăi fericit acasă, în România şi pe alte meleaguri”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cea mai fierbinte vară din istoria modernă a politicii italiene: nicicând în luna august nu a fost criză de guvern

Cagliari, părinți români iresponsabili: în timp ce ei se certau, copilul de 4 ani umbla singur pe străzi. Acuzaţi pentru infracțiunea de abandon.