in

Teodor Meleșcanu răspunde la articolul Gazetei Românești în cazul formularelor greșite de la Florența: ”S-au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile italiene”

În urmă cu aproximativ o lună, mai exact pe data de 2 octombrie, deputatul USR Cristina Iurișniți a depus o interpelare adresată ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, prin care aduce la cunoștință situația semnalată de avocatul italian Gabriele Dallara prin intermediul Gazetei Românești, cu privire la folosirea unor formulare greșite în procedura penală.

Mai exact, la Florența, carabinierii folosesc un formular în limba albaneză pentru a  informa  suspecții români unde le va ajunge avizul de începere a procesului penal iar pasajele traduse în limba română sunt greșite, traducere de care și google translate ar putea râde!

Putem spune că e, practic, un fenomen incredibil de injustiție aplicată la Florența față de români: pot merge la închisoare fără să știe că au avut un proces. Cel care ne-a semnalat această situație este avocatul Gabriele Dallara, la momentul respectiv publicația noastră explicând amănunțit despre acest subiect. CITEȘTE AICI

Articolele nu au lăsat indiferenți politicienii din România, deputatul USR Cristina Iurișniți a depus o interpelare adresată ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, care la rândul său a răspuns prompt.

Meleșcanu a anunțat scris că, după semnalarea din articol, Consulatul general al României la Bologna a întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile italiene competente în vederea clarificării și îndreptării erorilor sesizate.


Iată răspunsul integral:

”Stimată doamnă Președinte,

referitor la întrebarea dumneavoastră, având ca obiect articolul apărut în ”Gazeta Românească”, Cazul formularelor greșite de la Florența a ajuns în Parlamentul României: care este punctul de vedere al Ambasadei României la Roma și Consulatul General al României la Bologna, în a cărui circumscripție consulară se află și regiunea Toscana nu au avut cunoștință, până la semnalarea în presa de limba română din Italia, de această situație.

Având în vedere din articolul menționat, Consulatul General al României la Bologna a întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile italiene competente – Inspectoratul General al Poliției din Florența, Parchetul din Florența și instanțele judecătorești competente, respectiv Tribunalul Penal și Curtea de Apel din Florența – în vedea clarificării și, în cazul în care cele semnalate în articolul de presă se confirmă, a îndreptării erorilor sesizate.

Oficiul consular român a adus în atenție autorităților polițienești și judiciare italiene necesitatea asigurării tuturor garanțiilor procesuale cetățenilor români care fac obiectul unei proceduri penale în Republica Italiană.

Menționăm că nu au existat sesizări ale cetățenilor români adresate Consulatului General al României la Bologna privind utilizarea unor formulare greșite în sensul celor semnalate în articolul menționat.

Doresc să vă mulțumesc pentru grija dumneavostră față de diaspora din Italia și vă asigur că misiunea diplomatică a României la Roma și oficiile consulare românești din această țară au prioritar în atenție asigurarea drepturilor și intereselor membrilor comunității românești din această țară.”

Fenomen incredibil de injustiție aplicată la Florența față de români: ”Pot merge la închisoare fără să știe că au avut un proces”

 

Cazul formularelor greșite de la Florența a ajuns în Parlamentul României: ”Care este punctul de vedere al Ambasadei României la Roma”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Interviu cu cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu: ”Am fost întotdeauna atras de cer, mai mult decât de pământ sau de apă”

Florența, eveniment cultural de excepție: prezentarea cărții “Dora d’Istria – o privire feminină asupra secolului al XIX -lea”