in

Tragedie uriașă la Piatra Neamț, incendiu devastator la secția de terapie intensivă la spitalul județean, 10 morți și mai mulți răniți, medicul de gardă cu arsuri grave

Tragedie incredibilă la Piatra Neamț în această seară.

„Zece oameni au murit, șase persoane sunt în stare gravă și un cadru medical este la UPU”, a declarat Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamț.

Sâmbătă seară, în jurul orei 18,30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi.

În urma incendiului au murit 10 pacienți intubaţi şi imobilizaţi la pat de la ATI. Este vorba de șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani.

Medicul de gardă  a suferit arsuri grave pe circa 40% din suprafaţa corpului. Duminică dimineață, acesta a fost transferat la un spital militar din Belgia.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a deplasat urgent la fața locului. „Din informaţiile pe care le-am primit, incendiul a pornit de la un scurt-circuit care ar fi provocat explozia instalaţiei de oxigen”, a declarat ministrul, la Antena 3.

Incendiul a fost lichidat de către echipajele ISU Neamţ.

Este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv.

Încă nu se cunosc cauzele incendiului. Din primele informații, se pare că a izbucnit de la instalația electrică și s-ar fi putut propaga alimentat de oxigenul din secția de terapie intensivă, posibil și cu o deflagrație.

Pacienții rămași în viață sunt transferați la spitalul din Lețcani, județul Iași.

A fost convocată oedinţă de urgenţă la sediul Ministerului de Interne la care participă premierul Ludovic Orban şi Raed Arafat, în cadrul căreia se face o evaluare a locurilor unde pot fi internaţi pacienţii cu arsuri. La nivelul MAI s-a constituit o celulă de criză.

Procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI, soldat cu 10 morţi.

Potrivit unor surse din anchetă, incendiul a izbucnit de la un injectomat şi s-a extins rapid la sursa de oxigen. Ar fi urmat o deflagraţie puternică, iar incendiul s-a extins în salon.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Curba epidemiei încetinește în Italia, 37.000 de infecții și 544 decese sâmbătă

Iohannis: „Este o imensă TRAGEDIE ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ. Condoleanţe familiilor îndurerate!”