in

Traian Băsescu, urmărit penal pentru şantaj. Fostul preşedinte riscă şapte ani de închisoare

Traian Băsescu a fost audiat ieri la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), ca suspect în dosarul în care senatorul Gabriela Firea îl acuză de şantaj, fostul preşedinte fiind huiduit de mai mulţi oameni, care au scandat „PMP şi ticălos, ai întors ţara pe dos” şi „Spune, Băse, adevărat, câţi dolari pe flotă ai luat”. Traian Băsescu s-a prezentat în faţa procurorilor pentru a i se aduce la cunoştinţă că este urmărit penal pentru şantaj, avocaţii acestuia solicitând un termen pentru consultarea dosarului, arată PICCJ.

„În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj”, se arată într-un comunicat emis de Parchetul General.

Pentru şantaj, Băsescu riscă 7 ani de închisoare.

În aprilie 2014, Gabriela Firea, preşedinte al Comisiei care analiza modul în care familia Băsescu a cumpărat un teren de 300 de hectare în comuna de la Nana, judeţul Călăraşi, l-a acuzat pe Traian Băsescu, la momentul respectiv preşedinte în exerciţiul funcţiunii, că a urmărit, prin ameninţări şi şantaj, să o determine să nu îşi mai continue activitatea în comisia respectivă.

A doua zi, 176 de parlamentari au facut un denunţ la Parchet împotriva şefului statului. Dosarul a fost suspendat, dar redeschis după ce fostul preşedinte şi-a încheiat mandatul. Procurorii au dispus la momentul respectiv suspendarea anchetei pe motiv că preşedintele se bucura de imunitate. Traian Băsescu declarase că senatoarea PSD Gabriela Firea s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă dacă nu stă în banca ei.


Avertizarea preşedintelui venea la câteva zile după ce Gabriela Firea, în calitate de şef al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă. Traian Băsescu i-a recomandat Gabrielei Firea să fie preocupată de ce se întâmplă pe „pe moşia soţului”, adică primarul oraşului Voluntari, pentru că are informaţii că acolo se întâmplă lucruri rele. „Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari, mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupă de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, sunt declaraţiile date de Traian Băsescu care au fost considerate de Gabriela Firea drept o ameninţare şi un şantaj.


De-a lungul ultimelor zile, după ce în presă au apărut informaţii despre începerea urmăririi penale a fostului preşedinte, Traian Băsescu a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa Gabrielei Firea, acuzând-o acuzând-o că a băgat mâinile în banii fostei firme a Securităţii, Crescent. Procurorii de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au redeschis dosarul, la data de 30 decembrie 2014, în condiţiile în care fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate.

„Băsescu, la puşcărie”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost huiduit la intrarea în sediul Parchetului General, de mai multe persoane care au scandat „Băsescu, la puşcărie”, „Douăzeci de ani de puşcărie, după zece ani de domnie”, „Zece ani ai stat în deal, acum te duci la canal”, „Domnule Niţu, puneţi-i cătuşele”. Aceştia au pancarte pe care scrie „PMP – Partidul Moştenitorilor Penali”, „Cloşca Mafiei, la puşcărie”, De Băsescu ne-am sătura, dă înapoi ce-ai furat”, precum şi caricaruri cu Traian Băsescu îmbrăcat în deţinut, lângă care sunt mesajele: „Am cărat şpaga cu roaba, acum e nasoală treaba”, „Vestimentaţia: Casa de modă Jilava”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

La ce televiziuni se uită imigranţii din Italia

Româncele din Italia, peste 5.000 de accidente de muncă într-un an