Menu
in

Trei ore de așteptare pentru a ieși din țară, revoltă la Vama Nădlac: „Să vă fie rușine!”

Vacanţa de sărbători s-a încheiat cu un test al răbdării pentru românii care muncesc în străinătate şi au venit în ţară de Crăciun şi Revelion. Sâmbătă seara, Vama Nădlac a fost sufocată de zeci de mii de maşini, iar oamenii au aşteptat ore până să treacă graniţa. Dacă într-o zi obişnuită la controlul vamal se aşteaptă doar câteva minute, românii care doreau să intre în Ungaria au avut de așteptat chiar şi 3 ore.

Traficul a crescut în această perioadă de câteva ori, iar frontiera a fost plină ochi de sute de maşini şi autocare. Pe DN7, cozile de maşini măsurau la intrarea în oraşul Nădlac 5 km. În coloană erau şi camioane care aşteaptau să treacă frontieră şi care au blocat aproape complet banda de mers către Ungaria.

Dacă într-o zi obişnuită la controlul vamal se aşteaptă doar câteva minute, românii care doreau să intre în Ungaria au avut de stat chiar şi 3 ore. Poliţiştii au redirecţionat maşinile mici pe lotul 1 al autostrăzii Nădlac-Arad, pe tronsonul Nădlac-Pecica. Poliţiştii de frontieră au luat măsuri speciale pentru a face faţă valului mare de oameni: au adus mai mulţi agenţi la lucru, s-a lucrat pe mai multe benzi de ieşire din ţară, însă la ieşirea din România controlul se face în Ungaria, scrie europafm.ro.

E, totuşi, o situaţie cu care toată lumea s-a obişnuit la început de an, iar cei care pleacă au învăţat, în timp, cum e să treci de la bucurie şi relaxare la nervi, relatează ProTV, citat de ziuanews.ro

Înainte de Crăciun, Vama Nădlac era neîncăpătoare pentru cei care veneau să petreacă de sarabatori în ţară. Scenariul se repeta acum, la început de an. Romanii se întorc la muncă în Spania, Italia sau Germania, iar punctul de trecere al frontierei este, din nou, sugrumat.

“Ruşine, ruşine să fie!” a strigat o femeie revoltată. “Niciodată n-am stat aşa. De cinci ani venim acasă cu maşina, dar… aşa o coadă n-am mai prins niciodată”, a spus un alt şofer supărat.

În orele de aşteptare – parcă fără sfârşit – frunţile oamenilor care stăteau în maşini, la coadă, s-au mai descrețit totuşi când şi-au adus aminte de clipele petrecute în vacanţă. “Ca acasă nicăieri nu e”, a mărturisit un cuplu.

Autorităţile de la frontiera spun că în acest week-end traficul în vamă a crescut de 3 ori faţă de media obişnuită. Pentru a se evita aglomeraţia, controlul s-a făcut o singură dată, doar în Ungaria. Poliţiştii îi sfătuiesc pe românii care pleacă din ţara să aleagă şi alte vămi precum: Turnu sau Varșand din judeţul Arad sau Cenad din judeţul Timiş.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version