in

Un bărbat infectat a cedat psihic și și-a pus capăt zilelor. Medicii trag un semnal de alarmă: «Depresia indusă de COVID-19 poate duce la tragedii»

Un pacient cu COVID-19 internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” s-a aruncat de la fereastra unui salon aflat la etajul 2 al unităţii medicale. Bărbatul a decedat în urma rănilor suferite.

Medicii avertizează că depresia indusă de COVID-19 poate duce la tragedii. În urmă cu o săptămână alţi doi bolnavi au ales să îşi pună capăt zilelor în acelaşi mod. Unul la spitalul din Roşiorii de Vede şi altul la Sibiu.

Cel mai recent caz al unui pacient cu COVID-19 care își ia viața s-a înregistrat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, clinica de excelență în tratarea celor infectați cu noul coronavirus.

E vorba de un pacient de 51 de ani, care nu a mai rezistat psihic.

Medicii de aici au încercat să-l resusciteze și au chemat apoi o ambulanță, care l-a transportat la Spitalul de Urgență Floreasca, unde omul a murit, în urma rănilor suferite.
Nu e un caz singular și este motivul pentru care medicii, nu numai cei specializați în boli psihice, atrag atenția asupra depresiilor și gândurilor negre induse de COVID19.

“Conducerea INBIMB anunță apariția unui incident regretabil, tradus prin defenestrarea unui pacient, în vârstă de 51 ani, internat cu COVID – 19, dintr-un salon aflat într-una din clădirile Institutului, de la etajul 2 al acesteia.

S-a trecut imediat la asistarea pacientului, în vederea asigurării funcțiilor vitale, cu suport maximal, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență București. Colectivul de la INBIMB este devastat emoțional în acest moment și atrage atenția asupra sindroamelor de depresie asociate COVID 19. Au fost anunțate autoritățile și evenimentul a fost înregistrat pe site-ul ANMCS”, informează instituţia medicală.

Cifrele furnizate vineri de autoritățile din Români arată tot mai rău. Ţara noastră a trecut de pragul psihologic de 200.000 de infecții în cele opt luni de când a izbucnit epidemia, cu 5.028 cazuri de infectări în 24 de ore și 782 de persoane în stare gravă la ATI.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Angajații consulatelor morți de Covid, repatriați gratis, românii simpli din diaspora trebuie să plătească

Dezastru în Italia, astăzi 19.143 de cazuri noi și 91 de decese. Ministerul Sănătății: „Situația foarte gravă, e nevoie de măsuri drastice”