in

Un copil de un an a murit de foame, la Siliştea-Brăila

Un copil de un an şi patru luni, care cântărea doar patru kilograme, a murit din cauza malnutriţiei, în localitatea brăileană Siliştea, conform Mediafax. Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului au deschis ancheta.

Băieţelul locuia, împreună cu părinţii şi cu cei patru fraţi ai săi, cu vârste cuprinse între doi şi cinci ani, într-un grajd dezafectat care a aparţinut fostului IAS Siliştea. Părinţii copilului spun că sâmbătă au fost plecaţi, iar când s-au întors l-au găsit pe băieţel decedat. „Am fost în grajd de am muls vacile cu soţul, am fost la pâine şi când m-am întors îl găsise soţul meu mort. I-am dat să mănânce, cum să nu-i dau, dar între timp ce s-a întâmplat nu pot să ştiu”, a susţinut mama băieţelului (foto)

Copilul a fost găsit decedat pe marginea patului, unde stătea alături de fratele său geamăn, în încăpere fiind şi ceilalţi trei fraţi.

Potrivit medicului Gina Ilie de la Serviciul de Medicină Legală din Brăila, copilul a murit de foame, fiind neglijat de părinţi. „Copilul cântărea doar 4 kilograme, la un an şi patru luni, avea 58 de centimetri, era plin de fecale şi de paie. Moartea lui a fost provocată de insuficienţa organică, consecinţa malnutriţiei generate de lipsa de îngrijiri specifice şi necesare unui nou-născut. Avea insuficienţă pluriorganică, pe fondul malnutriţiei severe”, a precizat medicul Gina Ilie.

În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal.

foto: adevarul.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Electrolux propune tăierea salariilor, de la 1.400 la 700 de euro pe lună

„Protestăm pentru că ne pasă de România”, din nou în stradă contra gazelor de şist la Milano