Menu
in

Un nou proiect legislativ: Pensia minimă să fie de 1.000 pe lună

Un act normativ care prevede ca pensiile tuturor românilor să nu fie mai mici de 1.000 de lei (230 euro) este în pregătire. Senatorul PUR Constantin Popa a spus că așa cum există un salariu minimim pe economie, așa trebuie să fie și pensia.

Legea care e în curs de elaborare și care urmează să fie gata la începutul lunii viitoare prevede că toți cei care ies la pensie să nu ia mai puțin de 1.000 de lei lunar, indiferent de domeniul în care au muncit. Acești bani se vor acorda tuturor celor care au stagiul complet de cotizare, adică, vechime completă în muncă și anii respectivi.

„Așa cum este salariul minim pe economie, așa trebuie să fie și pensia minimă pe țară. Nu este posibil ca unii oameni care au muncit o viață să nu își poată plăti costurile vieții. Nu mai vorbim de medicamente sau haine. Trebuie să aibă un venit decent căci de aceea au cotizat o viață”, spune senatorul PUR Constantin Popa.

Potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS) numărul pensionarilor din ţară a ajuns la 5.260.000 de persoane în trimestrul II 2016, în scădere cu 13.000 faţă de trimestrul precedent. Pensia medie lunară a fost de 943, mai mare cu 0,3% comparativ cu aceeaşi perioadă anul trecut. Există şi 565.100 de beneficiari de indemnizatie socială, care au pensia minimă de 400 de lei pe lună achitată tuturor celor înscrişi în sistemul public de pensii, indiferent cât de puţin au cotizat la acesta.

Ai lucrat în străinătate și îţi lipsesc ani de vechime pentru a căpăta o pensie în ţară? Vei putea să îţi cumperi diferența


Citiți și:

Vrei pensie internațională? 90.000 de români au deja pensie comunitară. Iată condițiile și actele necesare

Veste bună pentru românii care au lucrat la ”negru” în străinătate: vor putea plăti retroactiv pentru pensie

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version