Menu
in

Vânătoare ilegală, braconieri italieni arestaţi la Constanţa

Nouă cetăţeni, români şi italieni, îşi petrec aceste zile în arest, după ce au fost reţinuţi preventiv pentru 29 de zile, scrie România Liberă.

Parchetul Tribunalului Constanţa a audiat 20 de persoane suspectate de activităţi de braconaj. La finalul audierilor, aceştia au reţinut trei italieni şi şase români. Printre aceştia se numără şi Dan Vasile Miron, şeful Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Constanţa, dar şi Luigi Sgobba, de 56 de ani, organizatorul partidelor de vânătoare. Ceilalţi italieni cercetaţi sunt: Quattrociochi Daniele şi Piatinni Giovanni.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost depistaţi un număr de 20 cetăţeni italieni, care se aflau de câteva zile la vânătoare în zona Cernavodă şi care păstrau muniţia şi armele în condiţii de insecuritate totală, în camerele de hotel şi în portbagajul maşinilor aflate în parcarea hotelului.

Sute de păsări vânate, ţinute în congelatoare

Astfel, în hotelul D. au fost găsite un număr de 9 arme, 4.311 cartuşe şi un număr de 308 păsări vânate şi ţinute la congelator. În data de 28.09.2012, a fost tranzacţionată ilegal cantitatea de 7.000 cartuşe de vânătoare, fapt surprins video de lucrătorii de poliţie şi confirmat de depoziţia martorei L. M. – concubina lui Sgobba Luigi, cantitate de muniţie care a avut ca destinaţie finală hotel Yahoo Best, pentru distribuţia de facto în teren şi folosinţa acesteia de către grupurile de vânători italieni.

Într-un hotel din Cernavodă au mai fost găsite 21 arme de vânătoare şi 798 păsări vânate şi ţinute, de asemenea, la congelator. S-a constatat că, în perioada 8 – 10 octombrie 2012, directorul executiv al A.J.V.P.S. Constanţa, Miron Dănuţ Vasile, a distribuit în manieră ilegală, fără a efectua menţiunile în evidenţele obligatorii, un număr de 18.000 cartuşe. 

Partide ilegale de vânătoare

"Din cercetările ­desfăşurate ­până în acest moment au ­reieşit indicii şi date că ­inculpaţii, speculând ­oportunităţile legale şi ­folosind abil breşele ­sistemului de ­control al activităţii de ­vânătoare au organizat, cu ­sprijinul unor persoane din cadrul A.J.V.P.S. ­Constanţa, în mod ilegal partide de ­vânătoare pentru cetăţeni italieni, ­încălcând ­prevederile ­regimului armelor şi al ­muniţiilor şi ­aducând un grav prejudiciu fondului cinegetic naţional"- se arată într-un comunicat al autorităţilor româneşti.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version