in

”Alianța Românilor”, invitație în capitala Italiei la socializare politică

„Alianța Românilor” invită membrii și simpatizanții săi, duminică 22 ianuarie 2017 în via dei Furi 5, ROMA unde vom continua ca și anul trecut cu socializarea politică, un proces care cuprinde contur datorită implicării și comunicării a fiecăruia dintre noi, acestea fiind instrumentele necesare pentru o comunitate puternică și respectată.

Temele aduse în discuție fac referire la Legea 86/2016 privind Centrele Comunitare care pot fi cu adevărat un prim pas spre recunoașterea unei comunități, un loc în care pot exista schimburi culturale și nu numai, un loc în care putem să creem și chiar să ducem mai departe o parte din tradițiile și cultura țării noastre. Majoritatea comunităților din Italia reușesc să facă acest lucru și cu siguranță vom reuși și noi.

A doua temă se va baza pe necesitatea prezenței noastre ca și comunitate în politica administrativă din Italia. Înscrierea pe listele electorale, dobândirea cărților de alegător, prezența noastră la alegerile electorale administrative cât și intrarea în cursă pentru ocuparea funcțiilor de consilier comunal sau municipal în Italia este un pas real pentru a demonstra forța noastră ca și comunitate. Participarea noastră în rezolvarea problemelor administrative este necesară atât pentru noi cât și pentru viitorul copiilor noștri. Implicarea noastră nu înseamnă altceva decât interes și poate chiar o obligație față de societatea în care trăim. Informarea cetățenilor români față de acest drept este obligația noastră.

Să greșești este normal dar important e să nu mai repetăm aceleași greșeli. Pentru acei ce vor fi aleși să candideze pentru funcțiile de consilieri comunali sau municipali vom fi acea echipă de susținere ceea ce până acum a lipsit în unele cazuri. Acest lucru îl vom face indiferent de proveniența asociativă și bineînțeles suntem deschiși colaborării și al dialogului. Noi Alianța Românilor considerăm că nu există o cursă între asociații ci un obiectiv comun.

Va fi prezentă ca invitat în ședința Alianței Românilor di 22 ianuarie 2017 via dei Furi 5 – Roma, D-na Miruna Căjvăneanu (Europaeus / COSPE) cu prezentarea proiectului european Participation Matters.

Vă așteptăm alături de noi!

Adrian Nicolae Niță – Membru Fondator/Președinte Regiune Lazio – Roma

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Francavilla, cu familia la furat carne și băutură din supermarket. Patru români arestați

Urmărit de zeci de carabinieri pentru numeroase furturi și violențe. Român de 38 de ani, arestat în Calabria