in

Apelul Asociației Românilor din Italia: ”Diaspora votează contra corupției”

Roma, 5 decembrie 2016 – Eu, român din diaspora, votez contra corupției. Odată la patru ani am șansa să vorbesc și să fiu ascultat, acesta este momentul electoral, când ștampila și puterea sunt la mine. Dar cel mai important, EU am cuvântul. Iar eu anunț că în 11 decembrie voi vota contra corupției care m-a alungat din țară și care continuă să alunge milioane de români.

Corupția nu este numai plicul cu bani sau transferul bancar într-un cont secret, este minciuna și incompetența care țin România în stare de asediu. Ar fi simplu să votez un nume din listă și să plec liniștit acasă, făcând cadou votul meu unui politician care nu-l merită. De aceea voi scrie pe buletin VOTEZ CONTRA CORUPȚIEI. Va fi înregistrat, numărat și anulat, dar numai așa mesajul meu va ajunge la București. Nu fac nimănui cadou votul meu. Eu, român din diaspora, votez contra corupției.

Acesta este apelul Asociației Românilor din Italia, cu sediul la Roma. Nu putem lăsa să treacă aceste alegeri la fel ca de fiecare dată în ultimii 27 de ani. Diaspora nu mai crede în alegeri. În anul 2014, la alegerile prezidențiale, diaspora a fost în primplan. Niciuna dintre promisiunile de atunci nu a fost îndeplinită. Atunci diaspora a votat contra corupției și a imposturii. Dar mesajul nu a fost înțeles. Corupția continuă să fie principala trăsătură a României.

În fiecare localitate, în fiecare județ oamenii îi cunosc pe corupți, chiar dacă DNA nu a ajuns încă la ei, și poate nu va ajunge niciodată. Asociația Românilor din Italia face un apel către familiile celor plecați, și nu există familie să nu aibă pe cineva plecat în străinătate. Votați și pentru noi, votați contra corupției. Când vedeți pe buletinul de vot numele baronului local, al hoțului de la colț, al ticălosului îmbogățit pe nedrept, nu vă temeți, scrieți mare în dreptul lor: VOTEZ CONTRA CORUPȚIEI. Așa nu mergeți la vot degeaba.

Eugen Terteleac,
președinte Asociația Românilor din Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cifră alarmantă: 4.500 de infractori români condamnaţi sunt încă în libertate, unii căutați de peste 20 de ani

Român mort în accident cu scuterul la Foggia