in

Asociația ”Arezzo Insieme”, lansare oficială în prezența Consulului General de la Bologna și a Primarului

În urmă cu ceva timp, o încăierare între câțiva români în fața unui bar din orașul Arezzo a luat o mare amploare în presă, subiectul fiind instrumentalizat politic, ajungând până în Parlament. Pentru că subiectul devenise politizat, românii fiind din nou țapi ispășitori în lupta dintre stânga și dreapta, autoritățile locale au dorit să dea un semnal de recunoaștere a contribuției pe care cetățenii români o dau la dezvoltarea economică și socială a orașului.

Românii sunt prima comunitate străină la Arezzo: reprezintă 37,5% dintre străini. În oraș sunt 5000, iar la nivel provincial 13.000 de cetățeni români.

Vineri, 4 octombrie, în sala de consiliu a Primăriei din Arezzo, primarul orașului, Giuseppe Fanfani (foto, dreapta) și consilierul pe probleme de imigrație, Stefania Magi, s-au întâlnit cu românii din localitate. La întâlnire a fost prezent și Eugen Șerbănescu (foto, stânga), noul consul general al României la Bologna.

Arezzo, bătaie între români, exploatată politic: „Primarul să-şi dea demisia” / Comunitatea românească: „E o făcătură”

Aceasta întâlnire a avut loc cu ocazia prezentării oficiale a Asociației româno-italiene „Arezzo Insieme”, condusă de Carmen Ene, președinta asociației, prezentă alături de trei membri fondatori: Lidia Fichiosi, Eliana Dogaru și Adrian Ionuț Dediu.

Asociația „Arezzo Insieme” s-a înființat datorită necesității comunității românești de a avea un punct de referință în această zonă.

Scopul asociației este de a promova cultura românească, de a fi un intermediar între conaționali și instituții, pentru facilitarea rezolvării problemelor sociale, dar și a interveni în cazul unor probleme mai dificile în comunitate (așa cum a fost cazul încăierării între români, caz exploatat apoi politic).

Seara, românii au fost invitați la un spectacol de muzică alături de solistele Gabriela Băncilă și Laura Pascu, studentă la Siena. Întâlnirea s-a încheiat cu o horă românească, urmată de o masă festivă cu bucate românești.

Roxana Dima

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Studiu: “Patru imigranți din zece vor părăsi Italia dacă nu se termină criza”

Au ucis un bătrân ca să-i fure televizorul