in

Asociaţia Românilor din Italia cheamă românii la vot

Mai multe mii de fluturaşi cu detalii despre referendumul din 29 iulie au fost distribuiţi vineri de Asociaţia Românilor din Italia (ARI) la Roma, la gurile metroului, la magazine româneşti, în gări. Fluturaşii conţin un îndemn la vot şi adresele tuturor celor 14 secţii de vot din Regiunea Lazio. 

«Vino la Referendum! Au spus că diaspora habar n-are ce votează, că noi cei de aici nu ştim ce-i acasă, că nu ne interesează votul, că suntem manipulaţi de Băsescu şi PDL. Câte minciuni se mai spun pe seama noastră… Trebuie să mergem la vot, indiferent de opiniile noastre politice, altfel democraţia din România moare. Noi suntem salvarea ţării! Cei care nu pot veni la vot, să le spună rudelor din ţară să meargă: “Votaţi şi pentru noi!”», se spune în fluturaş.

Cum au primit românii fluturaşii? „Sunt deazamgit, pentru că beneficiarii acestor fluturaşi, nu mulţi, e drept, consideră această acţiune ca una a PSD-ului. Nici pe departe. Nu este o campanie pro sau contra demiterii peşedintelui”, ne-a spus Eugen Terteleac, preşedintele ARI. „Noi vrem doar ca românii din Italia să se implice cât mai mult în viaţa politică, atât din România, cât şi din Italia. Ştim cu toţii că totul, şi soarta noastră, se decide politic. Deci trebuie să participăm la vot. Fiecare votează cum vrea, dar important este să voteze.

55 de secţii de vot în Italia, lista completă şi adresele, pe regiuni

Nu mă interesează declaraţiile politice. Nici a celor de la PDL, nici a celor de la USL.

Dar noi cerem tot timpul mai multe secţii de votare, cerem vot prin coreşpondenţă, vot electronic, şi ar fi absurd să nu ne prezentăm la vot atunci când suntem chemaţi. Sunt singur că într-o zi, a doua generaţie ne va judeca pentru activitatea politică a comunităţii. Poate copii noştri ne vor spune că nu am făcut de ajuns, că nu am luptat destul pentru drepturile noastre şi drepturile lor”, a mai spus Eugen Terteleac. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bersani şi Zingaretti în favoarea acordării cetăţeniei pentru fiii imigranţilor

Referendum, MAE a înfiinţat o linie telefonică gratuită pentru românii din străinătate