in ,

Asociația ”Vocea Românilor din Vasto”, atelier de artizanat tradițional pentru Sărbătorile de Paști

Marți, 16 aprilie 2019, Asociația Culturală ,,Vocea Românilor din Vasto’’ a organizat, în colaborare cu Directia Educationala Nuova Direzione Didattica Vasto, în cadrul Școlii Aniello Polsi, un atelier de artizanat tradițional având ca subiect Sărbătorile de Paști. Copiii (cu vârste cuprinse între 5 și 6 ani), au pictat si vopsit ouă de Paște sub îndrumarea cadrelor didactice și a voluntarilor asociației prezenți la eveniment. A fost o importantă oportunitate de a demonstra valoarea tradițiilor naționale românești.

Cu răbdare și competență ,membrii asociației au explicat simbolismul din punct de vedere religios al celei mai importante sărbători a Creștinătății. Cei prezenți au recitat poezii și au intonat cântece pe tema marii sărbători.

Asociatia a inceput o colaborare cu scolile de prim nivel din Vasto, printr-un proiect intercultural Cultura si traditii„, impreună cu directorul scolii Concetta Delle Donne, și profesorii ,educatorii si invatatorii  de la Scoala Polsi iar, pe de alta parte parte, membrii voluntari ai asociației menționată mai sus. Colaborarea instituțională, care are ca obiect  proiectul intercultural va cuprinde și alte activități, cu ocazia sărbătorilor laice și religiose românești și italiene. Conservarea și transmiterea acestor tradiții, de inestimabilă valoare spirituală și culturală, este unul dintre obiectivele principale ale asociației de români din Vasto.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Să vină Diaspora, că noi ne p…. pe ea”, senatorul Bădălău absolvit de orice vină, deși nu s-a prezentat la CNCD

Roma, analize de sânge gratuite pentru românii participanți la o inițiativă a Ambasadei României în Italia