Menu
in

Camera de Comert a Romaniei in Italia anunta deschiderea unui nou ciclu de forumuri economice

În 2014 continua ciclul forumurilor economice Italia-Romania regionale, organizate de Camera de Comert a Romaniei in Italia (Cciro Italia). Primele patru forumuri economice vor avea loc în Toscana (Florenta) – 31 ianuarie 2014, Veneto (Verona) – 7 februarie 2014, Friuli-Venezia Giulia (Trieste) – 8 februarie 2014 si Lombardia (Milano) – 1 martie 2014. Prima misiune economica in Romania va avea loc in perioada 20 – 25 februarie 2014.

„In perioada ianuarie – februarie 2014, Cciro Italia va semna un contract de colaborare cu patronatul Confartigianato, prin care se vor dezvolta mai multe proiecte si servicii de interes national atat pentru Italia, cat si pentru Romania. Prin acest protocol de colaborare, Cciro Italia va deschide mai multe birouri in cele peste 100 de filiale Confartigianato in Italia. Primele doua birouri vor fi deschise la Roma pana la sfarsitul lunii ianuarie”, anunta presedintele Cciro Italia, Eugen Terteleac.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei in Italia (Cciro Italia), infiintata in 2013, are ca principale obiective dezvoltarea relatiilor economice intre Romania si Italia, sprijinirea intreprinzatorilor romani din Italia si a celor italieni din Romania, atragerea de investitii straine catre economia romaneasca, promovarea si imbunatatirea imaginii Romaniei in strainatate. Cciro Italia are, intre prioritati, si sprijinirea activitatilor institutiilor statului roman in Italia (ambasada, consulate), a bisericilor si a asociationismului romanesc in Italia.

Iata, pe scurt, activitatile Camerei de la infiintarea acesteia:

„Declar deschisă Reprezentanţa Camerei de Comerţ a României în Italia”

– deschiderea oficiala a Reprezentantei Cciro Italia in data de 3 iulie 2013, eveniment care s-a bucurat de prezente institutionale importante, intre care ii amintim pe Mihail M. Vlasov – presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Cristian David – ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Mario Cospito – fostul ambasador al Italiei in Romania, in prezent consilier diplomatic al ministrului Dezvoltarii Economice, Flavio Zanonato, Paola Brunetti – directorul general al Directiei Politici pentru Internationalizarea si Promovarea Schimburilor din Ministerul Dezvoltarii Economice, Mauro Mannocchi – Presedinte Confartigianato Imprese Roma si Fiera din Roma, Fausto Capalbo, presedintele ICEPS (Istituto per la Cooperazione Economica Internazionale e i Problemi dello Sviluppo).

– Forumurile economice Romania-Italia – ciclu de evenimente organizate în mai multe regiuni italiene: regiunea Abruzzo (Aquila) in 19 octombrie 2013, Umbria (Perugia) in 12 noiembrie 2013, Piemonte (Torino) in 16 noiembrie 2013, Lazio (Roma), in 29 noiembrie 2013. La aceste evenimente au participat reprezentanti ai institutiilor locale, cum ar fi primarul din Torino – Piero Fassino, vicepresedintele provinciei Umbria – Aviano Rossi sau viceprefectul din Aquila – Giuseppe Guetta, sefi ai patronatelor Confartigianato, Confindustria si ai Camerelor de comert locale. La aceste forumuri au avut loc dezbateri despre schimburi economice, investitii, accesarea fondurilor europene, delocalizare, internationalizare.

Primarul Piero Fassino, la Forumul Economic România – Italia organizat la Torino: „Românii sunt foarte bine integraţi”

– In 2013, conducerea Cciro Italia a participat la mai multe intalniri si dezbateri cu caracter economic in Italia (intalnire cu Ministrul economiei italiene, Confindustria, Confartigianato) unde au fost prezentate oportunitatile de investitii din Romania, politicile statului roman pentru sprijinirea investitorilor, etc. O buna parte a activitatii Cciro Italia este dedicata celor peste 49.000 intreprinzatori romani din Italia. Pentru aceasta categorie, Cciro Italia pune la dispozitie mai multe servicii de consultanta, asistenta fiscala/legala, garantii pentru credite, consultanta pentru participarea la licitatii publice, toate serviciile sistemului cameral romanesc.

Forumul Economic Cciro-It de la Perugia: Sprijinirea investiţiilor în ambele sensuri pe axa Umbria – România

– In 2013, Cciro Italia a organizat mai multe misiuni economice in Romania, la Palatul Camerei Nationale. In data de 30 octombrie, a fost organizată prezentarea Mario Valentino (designer italian care vrea sa investeasca in Romania, delocalizand productia marca “Mario Valentino”), in 6 noiembrie prezentarea Lucebianca, producator de bijuterii. Cu ocazia vernisajului expozitiei „Lucebianca in Bucharest”, s-a semnat un acord de colaborare între Cciro Italia, ASCA (Confederaţia Meşteşugărească de Servicii, Comerţ şi Agricultură) şi APA (Asociaţia Meşteşugarilor din Provincia Napoli), cu scopul de a infiinta o scoala de meserii pentru prelucrarea materialelor pretioase.

Aquila, primul Forum economic România-Italia: consolidarea activităţii firmelor româneşti din Abruzzo, oportunităţi de investiţii în România

– In perioada 29 decembrie – 1 decembrie, Cciro Italia, in colaborare cu Asociatia Romanilor din Italia, a organizat editia de iarna a Targului Romania – Italia, singurul eveniment de acest fel organizat in Italia, centrat pe intreprinzatorii care au interese in comunitatea romaneasca. Aceasta editie a Targului a fost inaugurata de Adrian Volintiru, secretar de stat în Ministerul Economiei si de Eugen Terteleac, presedintele Cciro Italia.

Multumim tuturor celor care au sprijinit activitatea Camerei in anul trecut. Atasam primul numar al revistei „Info Camera Italia”, in care este descrisa in detaliu activitatea Cciro Italia pana in luna decembrie.

Biroul de presa Cciro Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version