in

Consulul George Bologan, răspuns diplomatic: „Rămân deschis dialogului cu toate asociaţiile”

Consulul general de la Milano, George Bologan, răspunde fără emoţii la scrisoarea unor asociaţii din Milano, care l-au acuzat că a transformat consulatul în agenţie de spectacole, lăsând asociaţiile fără obiectul muncii. Iată răspunsul diplomatic al consulului de la Milano:

„Concertul organizat pe ziua de 12 mai 2013 la Milano a fost un Omagiu muzical oferit Uniunii Europene tocmai în orașul unde s-a decis ca data de 9 mai să fie Ziua Europei. Organizarea evenimentului în centrul capitalei lombarde a fost un succes din perspectiva diplomației culturale a României. Vă mărturisesc că este una din marile satisfacții din ultimele 8 luni de când am preluat mandatul de consul general și am continuat activitatea de reprezentare pe care au realizat-o cu profesionalism și succes predecesorii mei.

Personal cred că diplomația culturală este importantă în buna gestionare a imaginii de țară și a modului în care te faci respectat în societatea gazdă. Au participat autoritățile Provinciei Milano, membri ai corpului consular din Milano, numeroși cetățeni italieni și români, dar și turiști fiind o zi însorită, chiar dacă previziunile anunțau precipitații sub formă de ploaie am avut încredere că în spatele norilor cerul este mereu senin.

Manifestarea a putut fi realizată cu sprijinul unui grup inimos de români care s-au oferit să sprijine această inițiativă și a unor prieteni italieni melomani. Filarmonica ”Mihail Jora” din Bacău se afla în turneu la invitația Fundației ”Pianofriends” din Milano, iar eu le-am propus să organizăm o manifestare de Ziua Europei având în vedere conotația simbolică.

Cei trei soliști au fost selectați în baza studiilor de pian și a bunului renume de care se bucură în cadrul Conservatorului ”Giuseppe Verdi”, concertând deja cu Filarmonica menționată. Participarea a trei tineri solişti milanezi de origine română, a pus în evidenţă valorile artistice ale comunităţii româneşti. Manifestarea a prilejuit, inclusiv, susţinerea unor forme semnificative de afirmare în societatea italiană a tinerilor originari din România.

Și prin astfel de iniţiative oficiul consular urmăreşte să valorifice potenţialul social şi cultural pe care îl are, prin dinamica ei, comunitatea românească din nordul Italiei.

Invit membrii comunității românești din zona de competență a CG Milano să fie cât mai activi în a propune și promova chiar ei înșiși inițiative asemănătoare menite să crească profilul european al comunității. Gestionarea imaginii de țară este un aspect care ține de fiecare român în parte și de exemplul pe care îl oferim comunității din țara gazdă.

Două asociaţii din Milano îl trag de urechi pe consulul George Bologan

Rămân deschis dialogului cu toate asociațiile din jurisdicția CG Milano și cu toți membrii comunității românești pentru a le veni în întâmpinarea proiectelor atât cât este de competența mea.

Evenimentul dedicat Zilei Europei la Milano a fost un proiect care a creat o percepție pozitivă, stimulând, totodată, atractivitatea pentru ţara noastră, un stat care participă activ la dialogul cultural european, valorificând, în acelaşi timp simbolurile Uniunii Europene.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un expert în campanii electorale le face o ofertă candidaţilor români din Italia: „Puneţi mâna pe carte!”

A vrut să fugă din ţară? Gigi Becali, oprit de poliţişti pe aeroport