in

Dacia Tv, ciclu de emisiuni pentru comunitatea românească din Italia: ”Români pentru români”

Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul pentru relația cu românii de pretutindeni, a aprobat un proiect de finanțare pentru emisiunea ”Români pentru români”, emisiune ce va fi difuzată pe canalul DACIA TV din Italia, în perioada mai-noiembrie 2016.

Ciclul de emisiuni ”Români pentru români” vor încerca să dezbată o mare parte a problematicilor românilor din Italia și totodată să identifice prin dezbatere publică mai multe soluții la chestiunile de actualitate din cadrul comunității române din Italia și nu numai.

Emisiunea ”Români pentru români” va fi moderată de președintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac, și va promova în mod special elementele de succes ale comunității românilor din Italia, schimburile economice dintre România și Italia și programele statului român care vin în sprijinul românilor interesați să se întoarcă acasă. ”Vom invita români care de-a lungul timpului au fost exemple de conduită în comunitățile lor, lideri de opinie, jurnaliști dar și persoane simple care trăiesc și muncesc în Italia.”, a declarat Eugen Terteleac.

”În perioada anterioară campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din România, ce vor avea loc pe data de 11 decembrie, vom avea dezbaterile cu caracter politic în cadrul emisiunilor DACIA TV. Ele vor reprezinta o prioritate, pentru a da șansa, pe de o parte, candidaților în special a celor propuși pentru circumscripția 43, diaspora, să prezinte programul lor electoral. Pe de altă parte, românilor din Italia li se va oferi posibilitatea să cântărească ofertele electorale ale candidaților.”, a mai adăugat el.

Canalul DACIA TV își propune ca din anul 2017 să diversifice grila de emisiuni prin programe ce promovează tradițiile, obiceiurile și cultura române.

Biroul de presă
CCIRO Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român, şef de echipă pe cel mai mare șantier al lumii

Român de 28 de ani, accidentat de muncă grav în portul din Salerno