in

Locuitorii Padovei, invitaţi să ne cunoască tradiţiile şi cultura

Asociaţia COLUMNA din Padova  a lansat o serie de evenimente dedicate legăturilor culturale între România şi regiunea Veneto.

Timp de o luna incepand cu data de 26 mai, Padova, găzduieşte numeroase evenimente culturale, care au loc sub semnul fraternităţii dintre români şi locuitorii regiunii Veneto.

Iniţiativa face parte din cadrul proiectului  „INTRECCI DI CULTURE E TRADIZIONI IN VENETO” finanţat de către provincia Padova.

Pe 26 mai a avut loc „Sărbătoarea Mămăligii” cu dansuri, cântece populare şi degustări de preparate din bucătăria tradiţională protagonistul principal al zilei fiind mamaliga.
 

Pe data de 10 iunie, la ora 19.00 România îşi va prezenta tradiţiile în cadrul spectacolului  „Portello River Festival”.

Pe 16 iunie, padovanii vor putea redescoperi teatrul în dialectul veneţian: Compania de teatru "La bottega dei commedianti" va prezenta spectacolul “L’ultimo paro di ore” începând cu ora 17.00.

Ciclul de evenimente se va încheia pe 17 iunie cu un concert de muzică clasică românească şi veneţiană, cu lucrări din Vivaldi, Tartini, Porumbescu şi Enescu. Spectacolul are loc la Colegiul Teologic din Basilica Sf. Antonie începand cu ora 17.00.

Detalii: [email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Cuore di vipera”, debut literar al româncei Corina Bebereche

Roma / Dezbatere despre „orfanii imigraţiei”, organizată de ARI şi Salvamamme de 1 Iunie