in

Moment deosebit la Roma: Papa Francisc a salutat comunitatea românească în piața San Pietro, cu ocazia Zilei Naționale

«Salut comunitatea română care trăiește în Italia și care astăzi sărbătorește Ziua Națională a României». Papa Francisc a dorit să salute astfel comunitatea românească din Italia, reprezentată de un numeros grup de români duminică, în Piața San Pietro.

Românii au desfășurat un steag tricolor imens în piață, pentru a marca Ziua Națională. Înainte de eveniment, Asociația Românilor din Italia i-a transmis Sfântului Părinte un mesaj în care era anunțată prezența a circa 500 de români în Piață, solicitând o binecuvântare cu ocazia Zilei Naționale.

Papa s-a întors din vizita făcută în Myanmar și Bangladesh și după câteva ore era în piață pentru rugăciunea primei duminici din Advent. Papa a vorbit, după slujbă, de oamenii pe care i-a întâlnit în aceste țări, „cu fețe încercate de viață, dar nobili și surâzători”, pe care îi poartă în inimă. Apoi a amintit și de poporul din Honduras, pentru care a dorit să poată depăși „în manieră pacifică momentul actual de dificultate”.

Prima duminică din Advent este, la cultele creștine de rit latin (Biserica Romano-Catolică, dar și cele protestante), începutul anului liturgic. Este perioada de pregătire pentru Nașterea lui Iisus.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Povestea IEI: Dacă știm să o ascultam, IA ne vorbește

Hoții români celebri din Tagliacozzo, judecați. ”Bastarzilor, sunteți mulți, dar aici comandăm noi!”