Menu
in

Proiect excepțional pentru copiii români din Diaspora și România: „Te caută o carte”

În cadrul evenimentului ”Expo România-Italia”, organizat la Roma sub egida Centenarului, de către Asociația ARI (Preşedinte Eugen Terteleac), cu sprijinul Guvernului României, a Institutului Cultural Român şi al Institutului „Eudoxio Hurmuzachi” s-a desfăşurat proiectul „Te caută o carte”.

Acest proiect se doreşte a fi o punte culturală între copiii din România şi copiii din Diaspora, copii născuți cu părinți români într-o țară străină.

Fiecare carte a fost însoțită de un mesaj către „viitorul cititor”, multe dintre ele cu numere de telefon , adrese e-mail sau adresa şcolii unde studiază. Toate acestea în speranța închegării unor prietenii durabile, unui schimb de impresii despre cărțile citite.

Curiozitate, bucurie, satisfacție sunt o parte din sentimentele ce se puteau citi pe fețele copiilor ce se opreau la standul cu cărți. Aici au descoperi o lume nouă, cea a poveştilor nemuritoare, a legendelor şi basmelor româneşti, o lume a cuvintelor în dulce grai strămoşesc. Căci orice carte au ales va fi un „abecedar” pentru cei ce nu cunosc încă tainele limbii române dar şi pentru cei ce doresc a păstra vie limba şi cultura străbunilor.

Am văzut părinți dornici să povestească copiilor când şi cum au citit cărțile pe care astăzi le atingeau cuprinşi de melancolia „aducerilor aminte”. Am avut plăcerea să văd copii însoțiți de profesoara lor de la cursul de limbă, cultură şi tradiție română, copii ce cunosc deja multe din „tainele” literelor!

Pentru toate aceste emoții trăite în două zile de eveniment mulțumesc domnului Eugen Terteleac, Preşedinte ARI, dar şi colegilor mei din Asociația Alianța Românilor – filiala Roma ce au dorit să susțină colaborarea Departamentului cultural prin proiectul „Te provoc la o carte ” la buna desfăşurare a evenimentului.

Lăcrămioara Maricica Niță, Roma

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version