in

Ziua Mărțișorului și Ziua Femeii sărbătorite la Milano: muzică, dans și multe surprize organizate de Asociația Românilor din Italia (ARI Milano)

Asociația Românilor din Italia, cu sediul la Milano (ARI) invită comunitatea de români din Peninsulă și pe toți cei interesați să cunoască tradițiile noastre la o seară deosebită dedicată Mărțișorului și Zilei Femeii.

Evenimentul va avea loc duminică 5 martie 2017, începând cu orele 16.00 la Restaurantul “Acasă la Români”, situat pe str. Vincenzo Monti, nr. 23 G, Pero (în apropierea stației de metrou Molino Dorino).

Atmosfera va fi întreținută de artiști români stabiliți în Italia. Formația muzicală „Victoria Band” și ansamblul de copii „Cununița” sunt doar câteva nume care vor urca pe scenă, oferind publicului poezii, cântece de primăvară și șlagăre românești.

Conform tradiției noastre, fiecare doamnă și domnișoară va primi un minunat mărțișor, despre care încă de pe vremea dacilor se spunea că este aducător de noroc, fertilitate și frumusețe. În acest mod, ne dorim să aducem bucurie și zâmbetul pe buze româncelor noastre care muncesc din greu în casele și firmele italienilor. Știm că există români stabiliți în Italia care n-au avut ocazia să primească un mărțișor de când au plecat de acasă.

La finalul evenimentului va avea loc o degustare de prăjituri și produse tradiționale.

Intrarea este gratuită. Locurile sunt limitate. Îndemnăm publicul să fie punctual.

Partenerul media al evenimentului este Gazeta Românească.

Sponsorii evenimentului sunt: Digi Mobil Italia, Atlassib Italia, Cofetăria Divo’s, Gastronomia Dacia, Magazinul Restaurant Dobrogea din Senago, Magazinul alimentar din Desio, Restaurantul Românesc din Varedo.

Larisa Axinia, Vicepreședinte Asociația Românilor din Italia

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Țuica din pufoaică, românii din închisoarea de la Mantova și-au făcut distilerie în celulă

Românii din diaspora, lipsiți de drepturi. Interpelare în Parlament: ”Nu-și pot plăti contribuțiile la pensii în țară”