in

Ziua Națională a României la Viterbo, eveniment socio-cultural organizat de Asociația Alianța Românilor

Asociația Alianța Românilor prin reprezentanta în teritoriu, doamna Gianina Andrei organizează în data de 30 noiembrie 2019, la Viterbo, un eveniment socio-cultural cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României și 30 de ani de la Revoluția Română.

Cu prilejul acestor aniversări dorim să facem cunoscut poporului italian o parte din istoria României, prin mijlocirea discursurilor oficiale ținute de către un reprezentant al Ambasadei României în Italia, un reprezentant al Ligii studenților români din străinătate, a domnului Viorel Ringhilescu și a doamnei Dana Badea în calitatea lor de partecipanți direct la revoluție.

Un program artistic oferit de artiști români și italieni vor da un plus de culoare evenimentului:
– Roxana Bustihan (naistă) acompaniată la pian de Marina Ciubotaru (Republica Moldova);
– copiii Bisericii ortodoxe din Viterbo coordonator Preasfinția sa Părintele Bobiță Vasile;
– Elena Agapi, poetă și actriță amatorială;
– Francesco Pujia, cantautor;
– grupul coral Arpeggio.

Pe tot parcursul zilei vor putea fi vizualizate lucrări ale artiștilor plastici români: Brândușa Murariu, Bratu Vanessa Michela și Elena Dabija. Avem onoarea să expunem costume populare și obiecte din tezaurul popular oferite de către Casa meșterilor populari Vasile și Elena Ciocârlan, Grupul din Șerbești și Constantin Timofte.

Evenimentul se bucură de patronajul Ambasadei României în Italia iar ca parteneri media Gazeta Românească și TVR international.

Lăcrămioara Maricica Niță, secretar Alianța Românilor Filiala Roma.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Federația Asociațiilor românești și moldovenești din Piemont organizează evenimentul cultural ”Simfonia Unirii”, prilejuit de sărbătorirea a 101 ani de la Marea Unire din 1918

În țară, Klaus Iohannis a obținut 63%, în străinătate 92%. Laude în primul discurs: «O menţiune specială pentru românii din diaspora, care au mers în număr extraordinar la vot»