Menu
in

Ziua Naţională a României sărbătorită de comunitatea românească din Vasto

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Asociaţia Vocea Românilor din Vasto, organizează pe 1 Decembrie, Sărbătoarea Centenarului in Sala Pinacoteca din Palatul D’Avalos. Evenimentul va avea ca relator pe Violeta Popescu, de la Editura Rediviva Milano, care va prezenta lucrările editurii in Anul Centenarului și va vorbi despre importanţa zilei de 1 Decembrie pentru români, România si Europa la sfărşitul Primului Război Mondial.

Oaspete de exceptie va fi îndrăgita cântăreaţă Corina Dragomir, care va interpreta parte din repertoriul său artistic dar şi cântece patriotice, vizând importanţa momentului istoric, a coeziunii şi unităţii naţionale.

Momentele artistice vor fi prezentate de către copiii şi profesorii de la Scoala Românească din Vasto.

Manifestaţia se bucură de Patronajul Primăriei Oraşului Vasto si al Ambasadei României in Italia. Vor fi prezenţi Primarul Oraşului Vasto, Francesco Menna, reprezentanti din partea Ambasadei României in Italia, membri ai Consiliului Local Vasto şi alte asociaţii românești și italiene din Regiunea Abruzzo.

Vă aşteptăm cu drag să sărbătorim împreună Centenarul Marii Uniri la Vasto, pe 1 Decembrie, ora 17,30, la Sala Pinacoteca – Palatul D’Avalos, Piazza L.V. Pudente.


Irina Ilona Lazăr – Asociaţia Vocea Românilor din Vasto

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version