in

Ziua Unirii sărbătorită la Roma

Duminică, 20 ianuarie,  a fost sărbătorită, la Roma, aniversarea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Moldova şi Ţara Românească. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia “Ulpia Traiana Romana” şi de Clubul Sportiv “Dacica”, împreună cu un grup de români stabiliţi în capitala Italiei.

“A fost un prilej de bucurie, regăsire şi deşteptare a sentimentului patriotic, dar şi o mai bună cunoaştere a membrilor comunităţii noastre”, a declarat Cristi Merchea, unul din organizatorii evenimentului.

După o scurtă lecţie de istorie, pentru a le reaminti celor prezenţi semnificaţia datei de 24 ianuarie, data “Unirii Mici, precursoare a statului modern România Mare”, a urmat un moment artistic, susţinut de copiii din comunitate.

Tinerii, care studiază în şcolile italiene, au recitat poezii (Hora Unirii, Sunt român, Ai noştri tineri) apoi toţi participanţii s-au strâns în horă, acompaniaţi de grupul “Savel din Galaţi”.

“Este important ca tinerii să nu uite limba maternă, din păcate mulţi nu ştiu să scrie româneşte”- a fost apelul prezentatorilor spectacolului.

A participat cu un moment artistic şi un grup de copii îndrumaţi de profesoara Ileana Ludoşan. Tinerii au interpretat câteva poezii şi cântece patriotice şi sceneta “Moş Ion Roată şi Unirea”.

Organizatorii, printre care Sandu Neacșu, președintele Asociației ”Ulpia Traiana Romana” și Silviu Ciubotaru, Președintele Clubului Sportiv ”Dacica”, s-au declarat mulţumiţi de reuşita evenimentului. “Deși manifestarea a început sub semnul ploii și al vremii neprielnice, prezența a fost numeroasă, românii au participat cu entuziasm, s-au simţit puţin ca acasă, au şi servit o gustare românească pusă la dispoziţie de sponsori”.

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Salariul minim creşte la 800 de lei

Toţi americanii o vor vedea pe Catrinel Menghia topless VIDEO