in

550.000 de italieni la pat cu gripă, în februarie vârful epidemiei

Vârful epidemiei de gripă se apropie şi va sosi la jumătatea lunii februarie. În ultima săptămână de studiu (12-18 ianuarie), virusul a pus la pat 550.000 de italieni.

În a treia săptămână din ianuarie, în special, jumătate de milion de cetăţeni au fost afectaţi de forme respiratorii acute, cu mii de cazuri de viroze intestinale. Este ceea ce a informat Simg (Societatea Italiană de Medicină Generală şi Tratamente Primare).

Claudio Cricelli, preşedintele Simg a declarat că “încărcătura de muncă a medicilor de familie devine tot mai importantă din cauza accelerării epidemiei. Actuala curbă de incidenţă indică că ne apropiem de atingerea vârfului. Epidemia este sub control, însă anul acesta virusul a fost mai agresiv, şi fiindcă vaccinările s-au redus cu 20% şi, o dată deosebit de îngrijorătoare, cazurile de gripă în rândul celor peste 65 de ani s-au dublat”.

Incidenţa bolii – informează Simg – “este mai mare în Marche (19,7 cazuri la mia de locuitori), în Campania (14.4) şi în Trentino (12.8).“


Comunicat Ministerul Afacerilor Externe

MAE informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja în regiunea Veneto, asupra faptului că în zona orașelor Padova, Treviso, Vicenza și Belluno sunt semnalate 4 cazuri de deces și câteva zeci de cazuri de îmbolnăvire prin contractarea virusului gripal H1N1.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se deplasează în zonă să se vaccineze, să evite zonele foarte aglomerate, să fie atenți la respectarea normelor de igienă personală și să se prezinte la medicul specialist pentru consultație, imediat după instalarea primelor simptome ale unei forme gripale.

Pentru informaţii suplimentare, Ministerul Afacerilor Externe recomandă accesarea site-ului Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (http://www.insp.gov.ro/cnscbt/).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români ca, înainte de a călători în Italia, în special în regiunea Veneto, să consulte atât site-ul www.mae.ro, cât şi site-urile de specialitate pentru informaţii actualizate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dispărut în Italia, căutat de părinții din România: ”De mai bine de un an, nu mai știu nimic de fiul meu”

Ciclist român accidentat mortal de o maşină la Pordenone