in

6 tone de brânză Brădet în Italia, au fost retrase doar 500 kg

În Sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje (RASFF) a fost înregistrată o notificare transmisă de autoritățile italiene în data de 16 martie 2016 cu privire la contaminarea cu Escherichia coli (E-coli) producătoare de toxina Shiga a brânzei de oaie din România. Notificarea transmisă prin intermediul RASFF este clasificată ca „alertă”. După dispoziția de retragere a produselor Brădet, din cele 6.517 kg distribuite în Italia, au fost retrase doar 546.

Președintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor, Andrei Butaru (foto), a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că în 5 martie Brădet a anunțat retragerea voluntară a tuturor produselor fabricate în februarie, iar în 6 martie a furnizat ANSVSA listele de distribuție, ale clienților din România, unde se găseau 20.364 kilograme, toată cantitatea fiind retrasă și distrusă, și din statele membre: Spania: 10.385 kg, Germania 1.410 kg, Belgia 1.108 și Italia 6.517 kg.

„După declanșarea alertei în Italia, au fost primite documente de retragere din Spania (Madrid) pentru 1.112 kg și Italia, 546 kg. Restul documentelor urmează să sosească pe măsura finalizării retragerii. Pe 7 martie listele de distribuție au fost transmise Comisiei Europene cu solicitarea de a se stabili încadrarea în tipul de notificare. ANSVSA notifică prin RASSF dispoziția de retragere și rechemare a tuturor loturilor de produse în care s-a depistat prezența a genelor verotoxigene”, a spus Butaru.


Citiți și:

Risc grav de îmbolnăvire, alertă în toată Europa: ”Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România”

Criza brânzeturilor românești în Italia ia amploare: Alertă sanitară în Toscana, Lazio şi Campania

EXCLUSIV/ Bombă în cazul copilului internat la Florența: ”A fost operat degeaba de apendicită”

Intoxicăm Europa: Brânza cumpărată dintr-un magazin românesc a băgat în spital un copil la Florența

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dramele românilor plecați din țară: Maria, fără loc de muncă, doarme pe stradă la Campobasso

Veneția/ Florina Simion, dispărută după o ceartă cu părinții. Mama lansează un apel: ”Ajutaţi-ne să o găsim”