Menu
in

A încasat ilegal ajutoare sociale din Italia, de 13.000 de euro, acum riscă trei ani de închisoare

O româncă de 44 de ani, care a trăit mai mulţi ani în Italia, unde lucra ca asistent medical, riscă trei ani de închisoare, după ce autorităţile au stabilit că aceasta a primit ajutor social ilegal.

Românca a rămas fără loc de muncă la un moment dat, dar s-a înscris în Italia pentru a primi ajutor social. Cum însă nu a avut noroc să-şi găsească un alt loc de muncă, jurnaliştii italieni susţin că românca şi-a subînchiriat apartamentul unui conaţional şi a revenit în ţară, scrie observator.tv.

Şi-a pierdut rezidenţa şi, astfel, dreptul de a primi ajutor social în Italia, însă cum nu şi-a anunţat plecarea la autorităţile locale, banii au continuat să-i intre în cont. Şi s-au adunat în jur de 13.000 de euro obţinuţi ilegal de româncă.

Probabil că ar fi putut încasa şi mai mult dacă italienii nu descopereau accidental că româncă nu mai are rezidenţă în Italia.

Având noi locuri de muncă în domeniu, autorităţile locale au vrut să o cheme la interviu în cadrul programului de reintegrare a celor care primesc ajutor social. Aşa şi-au dat seama de situaţie, iar acum o vor chema pe româncă în instanţă. Aceasta riscă până la trei ani de închisoare pentru cele aproximativ 13.000 de euro încasate ilegal.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version