in

Accidente de muncă mușamalizate. Ministrul italian al Agriculturii: «Caporalatul, combătut precum mafia»

«Caporalatul în agricultură este un fenomen ce trebuie combătut precum mafia și pentru a-l învinge este necesară maxima mobilizare a tuturor: instituții, întreprinderi, asociații și organizații sindicale. Cei care cunosc situații neregulamentare trebuie să le denunțe fără ezitare», astfel s-a exprimat într-o notă ministrul pentru Politici Agricole, Maurizio Martino, intervenind după moartea lui Pușcașu (citește AICI) și a unei italience de 49 de ani, Paola Clemente, angajată la negru, moartă în Puglia la muncă, din cauza căldurii.

„Deseori normele care sancționează caporalatul sunt dificil de aplicat. Apoi cred că pentru a produce în mod efectiv mai multă legalitate nu este necesară mai multă birocrație ci mai multă simplificare. Și tocmai în confuzia birocratică se ascund cele mai rele capcane.

Așadar trebuie să ne gândim curând cum se pot face mai simple și mai clare aceste mecanisme. Este necesară colaborarea organizațiilor agricole și a sindicatelor. Este necesar, la fel ca în cazul criminalității organizate, un salt de calitate care să rupă zidul detăcere și frică. Oricine știe despre situații inacceptabile trebuie să le denunțe”, a declarat Martina.


Munca la negru ucide, mort la locul de muncă, transportat acasă pentru a ascunde accidentul

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Munca la negru ucide, mort la locul de muncă, transportat acasă pentru a ascunde accidentul

Caltanissetta, muncitor român de 26 de ani, electrocutat mortal la muncă