in

Acțiune de intimidare a fostului premier italian Matteo Renzi: a primit un plic cu două gloanțe

Fostul premier italian Matteo Renzi a primit miercuri un plic anonim conţinând două gloanţe, o acţiune de intimidare pe care partidul său Italia Viva l-a pus pe seama „climatului de ură”, relatează agenţiile de presă, citate de Agerpres.

Plicul a fost depus direct la sediul Senatului, unde Matteo Renzi este membru, şi se pare că nu avea în interior niciun mesaj scris.

Nu este prima dată când acest lucru se întâmplă în Italia, plicuri cu gloanţe primind în trecut şi foştii premieri Silvio Berlusconi, Mario Monti sau Romano Prodi. Toate partidele reprezentate în parlamentul italian, indiferent de orientare, şi-au exprimat solidaritatea faţă de Renzi, care a fost premier între anii 2014 şi 2016.

În prezent lider al unui mic partid scindat din Partidul Democrat (de centru-stânga), el s-a remarcat în ultimele luni prin părăsirea coaliţiei guvernamentale conduse de premierul Giuseppe Conte, provocând căderea guvernului acestuia la sfârşitul lunii ianuarie.

Criza politică s-a încheiat prin învestirea guvernului condus de Mario Draghi, susţinut practic de toate partidele parlamentare, pentru a evita convocarea unor alegeri anticipate în plină pandemie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sclavie la o fermă din Orvieto: români exploatați, ținuți fără încălzire, printre excrementele șobolanilor și într-o stare generală de degradare

Italia noilor săraci, masacrul Covid: peste 2 milioane de familii în sărăcie absoluță, cea mai mare cifră din ultimii 15 ani