in

Ai câștigat la ”Lotto” în Italia? Iată cu cât vei fi taxat

În cazul în care ai câștigat la ”Lotto” în Italia, trebuie să știi că peste o anumită valoare a câștigului se plătesc unele taxe. Avocatnet.ro îți prezintă sistemul de calcul.

În Italia, începând cu anul 2012, premiile și câștigurile la loterie sunt taxate dacă depășesc valoarea de 500 de euro. Concret, în urma adoptării decretului Ministerului Economiei și Finanțelor privind reglementarea jocurilor de noroc, la sfârșitul anului 2011, câștigurile la loterie ce depășesc 500 de euro sunt taxate, prin reținere la sursă, cu 6%.

Această taxă se aplică valorii ce depășește plafonul de 500 de euro. De exemplu, dacă este vorba de un câștig cu valoarea de 1.000 de euro, taxa de 6% se va aplica la valoarea de 500 de euro, rezultând o taxă de 30 de euro. Valoarea netă pe care o va primi câștigătorul va fi de 970 de euro. Același sistem de taxare se aplică și următoarelor jocuri: „Lotto”, „SiVince Tutto”, „Win for Life”, „Win for Life Gold”, „Scratch”, „Superstar” și „Enalotto”.

Agenția trebuie să plătească câștigătorului valoarea premiului, din care se va reține taxa de 6% din valoarea ce depășește 500 de euro, taxă care ulterior se va preda la trezorerie.

Nu este necesară declararea câștigurilor

Sistemul de taxare cu reținere la sursă elimină obligativitatea declarării câștigurilor ca venituri și nu este nevoie de înscrierea lor în formularului 730 sau în formularul unic.

Sistemul de taxare al jocurilor de noroc va fi schimbat

De curând, Guvernul italian a emis un decret pentru aprobarea Legii privind reforma sistemului de taxe și impozite. Reforma vizează mai mult metodele de colectare a impozitelor și penalităților de întârziere, dar Guvernul italian s-a angajat să reformeze și sistemul de taxare al jocurilor de noroc. Nu este foarte clar ce modificări vor fi făcute, dar se așteaptă o mărire a procentelor reținute din valoarea premiilor.

Intenția Guvernului este ca veniturile obținute din creșterea taxelor pentru jocurile de noroc să fie folosite pentru finanțarea activităților Comitetului de promovare a candidaturii orașului Roma pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vară. Orașul Roma, alături de Paris, Budapesta și Los Angeles, este candidat la organizarea Jocurilor Olimpice de Vară din anul 2024. Locul de desfășurare al Jocurilor Olimpice de Vară din 2024 va fi anunțat pe data de 13 septembrie 2017.

sursa: avocatnet.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Infractorii români, subiect de carte la Torino: ”Îngerii de la barul din față”

Consulul onorific al Italiei la Arad, pagubă considerabilă după ce a casa i-a fost prădată de hoți: arme, bijuterii, ceasuri și mulți bani