in

Alarmă în nordul Italiei: epidemie de legioneloză, trei morți, sute de cazuri înregistrate

O epidemie de legioneloză – formă severă a pneumoniei – ia amploare în nordul Italiei. Au fost înregistrate până acum 200 de îmbolnăviri şi trei oameni au murit. Autorităţile încă încearcă să afle sursa contaminării. Situaţia este alarmantă, pentru că în Torino şi Milano a fost descoperit bacteria Legionella în reţeaua publică de alimentare cu apă, scrie digi24.ro.

Numărul mare de îmbolnăviri cu Legionella pune pe jar autorităţile din Italia. Peste 200 de cazuri au fost înregistrate în nordul ţării, cele mai multe îmbolnăviri din ultimii patru ani.

Ţinând cont că aceste cazuri sunt mai dese decât în anii trecuți, trebuie să fie o cauză particulară. Poate fi în apă, poate fi din cauza unor insecte, încă nu știm. Ce a fost la Milano în zona Sesto San Giovanni, asta știm deja. Au fost cauzate de Legionella, o bacterie care se afla în conductele de apă”, afirmă Galli Eliana, medic primar.

La Milano, la sfârșitul lunii iulie, 52 de persoane au fost diagnosticate cu această formă de pneumonie.

Atunci au fost efectuate peste 500 de controale, mai ales la aceste fântâni publice care se află în aproape toate parcurile din Milano. Pe tuburile unora dintre ele au fost găsite aceste bacterii, trebuie precizat însă că această boală se ia prin inhalare, nu prin consumul de apă, de asta oamenii au fost sfătuiți să evite dușurile cu ferestrele închise și să-și curețe filtrele de la mașini sau de la aerul condiţionat”, spune Sergiu Balaban, jurnalist Digi24.

Bacteria Legionella provoacă o formă severă de pneumonie.

Evident, trebuie să avem grijă, mai ales în cazul pacienților cu riscuri. Să nu se frecventeze de exemplu locurile publice prea aglomerate, metroul și tramvaiul care dimineața sunt extrem de aglomerate”, afirmă Galli Eliana, medic primar.

-Da, am auzit de această boală de la televizor, de la știri.

-Te temi?

– Nu mă tem, urmez sfaturile indicate de către medici.

– Să nu circuli cu metroul, cu tramvaiul, să te ferești de locurile aglomerate?

– Da, da. Să te ferești cât poți.

Peste 50 de controale au fost efectuate în rețelele de alimentare cu apă din Lombardia și Piemonte, iar rezultatele sunt așteptate în câteva zile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Florența, comunitatea românească este invitată la discuții: întâlnire cu ambasadorul George Bologan și primarul Dario Nardella

Realitatea din Italia: ”Imigranții plătesc anual 8 miliarde contribuții și primesc numai 3 ca pensii”