in

«Unii bolnavi refuză chiar și OXIGENUL». Anesteziștii italieni sunt în pragul disperării

Anesteziștii din Italia sunt la capătul răbdării. O parte dintre pacienții Covid refuză tratamentul pentru că nu știu ce conține.

Șapte din zece pacienți de la terapie intensivă sunt antivacciniști, iar jumătate dintre ei – negaționiști, adică neagă existența COVID, spun anesteziștii intalieni.

„Față de acum un an, pacientul internat la terapie intensivă s-a schimbat: 7 din 10 sunt antivacciniști, jumătate dintre aceștia sunt și negaționiști, deci neagă nu doar vaccinul, ci însăși existența COVID și utilitatea tratamentului. Aceștia ajung acolo în condiții foarte grave, după săptămâni fără tratament sau cu pseudo-tratament. Și adesea, odată internați, refuză să le fie salvată viața.

A fost descoperită O NOUĂ VARIANTĂ, cu 46 de mutații. „Vine din Camerun”

Rata de supraviețuire a pacienților COVID care ajung la terapie intensivă este în scădere față de acum câteva luni” – sunt cuvintele lui Antonino Giarratano, președintele Societății italiene de anestezie, analgezie, resuscitare și terapie intensivă, scrie Mediafax.

„În trecut, doar bolnavii de cancer în fază terminală refuzau tratamentul, acum îl refuză persoanele care pot fi salvate. Nu s-a mai întâmplat asta niciodată înainte. Sunt persoane care, știind că vor intra în stop cardiac, refuză ventilația mecanică sau hemodializa. Acum, în unele situații, refuză chiar și perfuziile sau oxigenul, pentru că <nu știu ce conține>”, a adăugat Giarratano.

Pe lângă creșterea rapidă a internărilor, sunt și pacienți în stare gravă din cauza COVID care refuză internarea în secția de terapie intensivă sau să fie supuși unui tratament de menținere a vieții.

Într-un document al Societății italiene de anestezie, analgezie, resuscitare și terapie intensivă, denumit „pandemia și refuzul tratamentului de menținere a vieții”, organizația subliniază că niciun tratament nu poate fi impus nimănui, chiar dacă este „salvator”. Chiar dacă au de-a face cu „negaționiști”, angajații din sănătate trebuie să adopte o atitudine respectuoasă și să nu judece.

Până la finele acestei luni, Italia se așteaptă să atingă vârful valului Omicron.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
noua varianta din camerun

A fost descoperită O NOUĂ VARIANTĂ, cu 46 de mutații. „Vine din Camerun”

roman hot furt apartament

Bologna, hoț român, arestat după ce a sărit de la etajul doi și s-a accidentat