in

Arcade, panouri contra hoților, în română, albaneză și arabă. ”Sunt amatori de furturi”

”Dacă merg într-o țară străină și văd un mesaj în italiană printre multe mesaje scrise într-o limbă pe care nu o înțeleg, îl citesc imediat. Am aplicat același mecanism…”

Potrivit lui Domenico Presti, primar leghist din Arcade, comunicarea și siguranța merg mână în mână. Localitatea sa cu patru mii de suflete din provincia Treviso este supravegheată 24 de ore din 24 de circa treizeci de camere de luat vederi. Piață, cimitir, străzi, școli… nu e colț care să scape obiectivelor lor, dar cum să-i descurajezi pe rău intenționați înainte să intre în acțiune?

Astfel acum primarul se mândrește și cu pancartele plasate la intrarea în Arcade. Pe ele scrie: ”Localitate supravegheată” și sunt traduse în engleză, franceză, română, albaneză și arabă. Dacă primele două limbi sunt de acum un standard, ultimele trei fac vâlvă. De fapt folosesc, cuvintele sunt ale sale, să ”avizeze etniile care dau cele mai multe lovituri astăzi: românii și albanezii care sunt amatori de furturi, și apoi o parte dintre arabi”.

Presti se preface că nu știe că suprapunerea infracțiunilor și etniilor este rasism de manual. Probabil preferă manualele de istorie: suntem la doi kilometri de Piave, acela al ”nu trece străinul”. Apoi dacă trece, în mod evident, este un hoț ce trebuie informat.

Elvio Pasca

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lucca, român de 45 de ani, ucis pe loc după un impact frontal cu mașina unui marocan

Ragusa, au spart un salon auto și au furat două autoturisme. Român arestat după o urmărire spectaculoasă