Menu
in

AstraZeneca ascunde 29 de milioane de doze de vaccin în Italia. Ce se va întâmpla cu serul

Aproximativ 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca contra Covid-19 au fost descoperite în weekend la o unitate de producție din Italia, a declarat miercuri un oficial francez, citat de Reuters. Stocul este unul enorm, dacă ținem cont că AstraZeneca a predat UE doar 16,6 milioane de doze de vaccin. Dacă se va confirma că aceste doze erau menite exportului, ar trebui pusă problema blocării transportului, a spus oficialul din cadrul președinției Franței.

Comisia Europeană i-a cerut premierului italian, Mario Draghi, să verifice câteva loturi de vaccin într-o fabrică din Anagni, o localitate de lângă Roma.

Draghi l-a informat pe ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, care a trimis un control la sfârşitul săptămânii trecute.

În fabrică sunt 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca, pregătite pentru a fi trimise în Regatul Unit şi descoperite de autorităţile italiene, în urma anchetei declanşate de Comisia Europeană.

Informaţia a apărut în „La Stampa”, care afirmă că „manevrele Astrazeneca au fost descoperite în urma vizitei lui Thierry Breton, comisar european pentru piaţa internă”.

Fabrica poate produce 5-6 milioane de doze de vaccin pe lună şi a început producţia în septembrie, anul trecut. Potrivit surselor UE, parte din aceste doze „este foarte probabil să fi fost trimise în Regatul Unit”, dar procesul a fost întrerupt pe 1 februarie, când a intrat în vigoare regulamentul UE privind controlul exporturilor.

Cele 29 de milioane de doze de ser reprezintă o cantitate de vaccinuri pentru care Bruxelles şi Londra sunt într-o luptă continuă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version