in

Atenție! Pentru vizită în Sardinia și Puglia: se cere completarea unui FORMULAR și ÎNREGISTRAREA la autoritățile regionale

Italia, unul dintre cele mai afectate state de pandemia de coronavirus, și-a redeschis granițele pentru turiștii de pe continent. Măsurile restrictive nu se relaxează în totalitate. De exemplu, în două regiuni, există proceduri speciale. În cazul regiunilor Sardinia sau Puglia, turiștii trebuie să se înregistreze la autoritățile regionale și să completeze niște formulare.

Nu este solicitat motivul vizitei, ci datele de contact, perioada de ședere și locul de cazare pentru sejur. Formularul trebuie completat la sosire, indiferent dacă turiștii s-au transportat cu avionul sau cu feribotul. 

Pentru turiștii din Sardinia, cea de-a doua insulă ca mărime a Italiei, după Sicilia, trebuie completat formularul Sardegna Sigura, care poate fi găsit aici. 

Pentru Puglia, din sudul Italiei, mărginită de Marea Adriatică și Marea Ionică, trebuie completat un formular similar, care poate fi descărcat de aici. După completare, formularul trebuie trimis pe mail, la o adresă pe care o găsiți aici

Sicilia a lansat o aplicație specială, Sicilia Si Cura, care poate fi utilizată de turiști. Astfel, poate fi accesată pentru a alerta autoritățile, în cazul în care apar simptome de COVID-19.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Jos statuia lui Montanelli de la Milano, el a fost un rasist”, războiul contra statuilor ajunge în Italia

deschideţi spitalele bolnavi cancer

Calvarul bolnavilor de cancer care nu au acces la tratamente din cauza pandemiei: «Opriţi acest genocid şi deschideţi spitalele până nu este prea târziu»