in

Roberto Gualtieri: „La Roma autobuze și metrou GRATIS în toamnă”

Știri ItaliaAutobuze și metrou gratis la Roma – Propunerea primarului Roberto Gualtieri în discursul de la congresul partidului socialist. Modelul este cel al Klimaticket-ului german sau al transportului feroviar gratuit în Spania.

Autobuze și metrou gratis la Roma

Ajutând familiile care se luptă cu benzina scumpă și traiul scump și cu impact asupra emisiilor, contribuind la lupta împotriva schimbărilor climatice. Obiectivele propunerii făcute ieri de Roberto Gualtieri în discursul său la Congresul Partidului Socialist Italian sunt clare.

Ce a spus primarul Gualtieri

„În loc să discutăm lucruri absurde, cum ar fi necesitatea corectă de a dota Roma cu o instalație modernă de transformare a deșeurilor în energie pentru tratarea deșeurilor”, a spus el, „de ce nu exersați să încercați să înțelegeți ce putem face? Vă voi da doar un exemplu: cred că este posibil să găsim resurse pentru a face ceea ce fac Germania lui Olaf Scholz și Spania lui Pedro Sanchez și să facem o investiție puternică pentru a avea transport public gratuit sau aproape gratuit, trenuri, autobuze în timpul toamnei, când vor fi școli care se redeschid, pentru a da ajutor concret muncitorilor, persoanelor cu cele mai mici venituri, și se aduce o contribuție concretă la lupta pentru schimbările climatice”.

Ce fac Germania și Spania?

Roma vrea așadar să fie liderul unei propuneri pe modelul Klimaticket-ului german sau transport gratuit în Spania. În Germania, s-a decis stabilirea prețului pentru călătoria gratuită în toate trenurile și autobuzele de transport local și regional la 9 euro.

Germania: Biletul de călătorie de 9 euro ar putea fi înlocuit din septembrie cu unul de 1 EURO

În Spania, pe de altă parte, pentru a încerca să limiteze consumul privat de energie, s-a decis majorarea la 100 la sută a subvenției publice pentru abonamentele pentru transportul feroviar de stat pe distanțe scurte și medii. Acest lucru va duce la abonamente gratuite în perioada 1 septembrie – 31 decembrie.

Abonamente Renfe gratuite pentru navetiști, iată noutățile anunțate de Pedro Sánchez

Cine plateste?

Banii pentru această măsură ar urma să vină de la guvern, cu care Gualtieri dorește, evident, să se confrunte. O măsură pentru toamnă care va sosi în același timp cu primele restricții care vor aduce capitala la Ecopass pentru a intra în centru până în 2025.

În Roma, numărul de mașini care traversează Roma zilnic este estimat la aproximativ 2 milioane, față de 1.500 de autobuze de suprafață. O flotă care, așa cum a descris-o RomaToday Dossier, este printre cele mai poluante din Europa, a doua după Berlin.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]
accident osimo

Italia, șofer român scăpă camionul de sub control, intră în plin într-o mașină oprită pentru o avarie și omoară o femeie

pozzuoli romani pradati

Familie de români prădată în vacanță în Italia: ”Ne-au luat până şi chiloţii!”