in

Bonus pentru menajere și îngrijitoare 2023: cine îl poate solicita și cum se poate obține

Panorama beneficiilor pentru angajatorii autohtoni se îmbogățește în 2023 cu bonusul propus de Cas.Sa.Colf pentru angajarea menajerelor și îngrijitoarelor, care oferă o gamă de beneficii de la 300 la 3.600 de euro. Este esențial, totuși, să înțelegem cine poate accesa acest bonus pentru menajere și îngrijitoare 2023 și ce proceduri sunt necesare pentru a-l obține.

Italia, bonus de 550 de euro pentru lucrătorii part-time: se poate obține și pe anul trecut

Bonus pentru menajere și îngrijitoare 2023: cine îl poate obține și cum

În primul rând, bonusul de 300 de euro pe lună, care se poate adăuga până la 3.600 de euro pe an, nu este destinat tuturor celor care angajează o menajeră sau un îngrijitor, ci mai degrabă angajatorilor neautosuficienți.

Pentru a accesa bonusul, trebuie să îndepliniți anumite cerințe. Angajatorul trebuie să fie înregistrat la Cas.Sa.Colf și să aibă cel puțin un an de contribuții regulate. Mai mult, el trebuie să fie într-o stare de neautosuficiență, stare certificabilă care este evaluată printr-un chestionar și un raport medical.

► Calculul pensiilor pentru îngrijitoare și menajere în Italia: ghid practic. Ce pensie vei avea după 5 ani de contribuții

După aceea, bonusul este împărțit în două părți: Bonus pentru neautosuficiență și bonus pentru înlocuirea concediului de maternitate. În primul caz, angajatorii neautosuficienti pot beneficia de 300 de euro pe lună timp de 12 luni, ajungând la un total de 3.600 de euro pe an. Este esential insa ca neautosuficienta sa fie certificata, iar solicitantul sa nu fi implinit varsta de saizeci de ani la momentul inregistrarii la Cas.Sa.Colf.

În al doilea caz însă, în care o menajeră sau îngrijitoare angajată în mod regulat se află în concediu de maternitate, angajatorul poate solicita o rambursare de până la 300 de euro pe an pentru cheltuielile efectuate pentru înlocuirea temporară. Tot in acest caz este necesar sa fi platit cel putin un an de contributii catre Cas.Sa.Colf.

Procesul de solicitare a bonusului presupune apoi completarea unui chestionar medical, depunerea documentației care să ateste angajarea unui înlocuitor în caz de maternitate și verificarea de către o comisie Cas.Sa.Colf. Beneficiul începe să curgă din luna următoare depunerii cererii, informează StranieriinItalia.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Italianul s-a ascuns în dulap pentru a-și spiona soția.

Un italian s-a ascuns în dulap pentru a-și spiona soția. Ce s-a întâmplat apoi depășește închipuirea

Sardinia, un român jefuiește restaurantul unei conaționale: „Datorită unora ca el, suntem cu toții catalogați drept criminali” – VIDEO