Menu
in

Bucătăria italiană a fost votată drept cea mai bună din lume! Iată cele mai apreciate restaurante din Peninsulă

Bucătăria italiană a fost votată drept cea mai bună din lume! Aceasta a fost stabilită de utilizatorii TasteAtlas pe baza voturilor acordate mâncărurilor tipice din fiecare țară. Boom de preferințe pentru pizza, risotto și tagliatelle al ragù. Ministrul Lollobrigida: „Încă o confirmare de cea mai bună calitate”.

Bucătăria italiană este cea mai bună din lume. Nu orice iubitor de mâncare italiană spune acest lucru, ci ghidul gastronomic digital TasteAtlas. Sau, mai degrabă, toți numeroșii săi utilizatori, pe baza voturilor atribuite celor mai populare mâncăruri, produse și băuturi din fiecare țară, scrie corriere.it.

Bucătăria italiană a fost votată drept cea mai bună din lume!

Unele dintre cele mai renumite specialități ale sale au fost cele care au adus Italiei primul loc în clasament, cu un scor total de 4,72 (dintr-un maxim de 5): în primul rând, pizza (cu o mențiune specială pentru cea de la Antica Pizzeria da Michele din Napoli), urmată de risotto, tagliatelle cu ragù bolognese, paste carbonara, ravioli, gnocchi și tiramisù. Atrasă de gyros, souvlaki și moussaka, Grecia ocupă poziția a doua (4,68). Spania și Japonia completează podiumul, la egalitate, cu 4,59.

Nu toată lumea, cum ar fi Franța (pe locul opt, alături de Peru și Statele Unite), a primit bine clasamentul portalului. ”Vox populi vox dei”, spuneau însă latinii. În acest sens, platforma însăși a fost cea care a clarificat criteriile după care a avut loc votul.

”Suntem un site dedicat mâncărurilor tradiționale locale, cu o bază de date de peste 15.000 de feluri de mâncare și ingrediente”, se arată într-un tweet publicat în ajunul Crăciunului. Pe parcursul anului, oamenii evaluează aceste alimente (nu bucătării) în baza noastră de date. Unele voturi sunt recunoscute de sistemul nostru ca fiind invalide (cum ar fi „voturile naționaliste”: oamenii acordă note mari mâncărurilor lor și note mici celor din țările vecine. Noi nu contăm astfel de voturi). La sfârșitul anului, luăm media celor mai bine cotate feluri de mâncare din fiecare bucătărie. Și asta e tot”.

Comentariul ministrului Lollobrigida

„Pentru noi, această supremație a fost întotdeauna o certitudine, dar nu putem decât să ne bucurăm de o a mia confirmare a modului în care mâncărurile noastre tradiționale sunt considerate un simbol al celei mai înalte calități pe întreaga Planetă”, a scris Francesco Lollobrigida, ministrul Agriculturii și Pădurilor, pe Facebook. – ”La nivel internațional, sistemul italian este o garanție absolută de excelență: aceasta este conștiința cu care ne continuăm acțiunea de promovare a Made in Italy. Continuăm să apărăm și să îmbunătățim acest patrimoniu național al nostru”.

Cele mai bune restaurante

În cele din urmă, clasamentul TasteAtlas include și cele mai populare restaurante din fiecare țară. În cazul Italiei, cele care nu trebuie ratate pentru a încerca adevărata bucătărie tricoloră au fost Osteria Madonnetta din Marostica (Vicenza), Amerigo dal 1934 din Savigno (Bologna), Locanda Devetak 1870 din San Michele del Carso (Gorizia), Trattoria Trippa din Milano, Ristorante Madonna della Neve din Cessole (Asti), Kürbishof din Anterivo (Bolzano), Antica Trattoria e Pizzeria da Donato din Napoli, Locanda dell’Arco din Cissone (Cuneo), Casolare dei Segreti din Treia (Macerata) și Peppe Zullo din Orsara di Puglia, în zona Foggiano (a se vedea acest link pentru o listă completă).

Temple autentice ale gustului pentru a păzi și a exalta o tradiție care, așa cum au decretat utilizatorii, pare să nu aibă egal.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version